Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / La 27a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega porta aquest dissabte 11 de desembre l'obra 'La sort', que reflexiona sobre el procés d'adopció d'un infant

La 27a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega porta aquest dissabte 11 de desembre l'obra 'La sort', que reflexiona sobre el procés d'adopció d'un infant

Publicat el 07-12-2021
Pérez & Disla comparteixen en aquest muntatge la seva pròpia experiència com a família homoparental i interracial
La 27a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega porta aquest dissabte 11 de desembre l'obra 'La sort', que reflexiona sobre el procés d'adopció d'un infant

Imatge promocional del muntatge 'La sort'

Arriba a Tàrrega el biodrama La sort, una de les propostes de la 27a Temporada d’Arts Escèniques que organitza la Regidoria de Cultura. En aquest muntatge que forma part de la Xarxa Alcover, els actors Juli Disla i Jaume Pérez expliquen la seva pròpia experiència com a família homoparental i interracial en el llarg camí administratiu i judicial que té com a finalitat formar una família. A través de la seva experiència íntima, Pérez & Disla parlen de la diversitat, els models de famílies, de com vivim les qüestions racials o sobre quin és l’entorn en el qual es desenvolupen els menors, entre altres assumptes que giren al voltant del procés d’adopció.

La cita és aquest dissabte 20 de novembre, a 2/4 de 9 del vespre, al Teatre Ateneu
Preu: 25 euros (menors de 18 anys: 5 euros)
Les entrades són a la venda a través de La Botiga del Museu i el web www.culturatarrega.cat

En aquesta ocasió Jaume Pérez codirigeix amb Toni Agustí i Santi Ribelles una peça que parla de la família i de la diversitat amb un llenguatge íntim que no defuig la tendresa sense deixar-se arrastrar per la tristesa absoluta. La sort  és una reflexió sobre tots aquells interrogants que envolten els pares novells. Sobre què suposa construir una família diversa i sobre la necessitat de créixer amb referents en els quals poder-s’hi veure reflectit. Sobre els reptes que planteja criar un fill negre en una societat en la qual el racisme –de vegades evident i d’altres, subtil– segueix impregnant la nostra manera d’observar el món.

Més propostes fins al febrer

La 27a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega oferirà unes altres tres propostes fins al febrer. La propera cita serà el dissabte 15 de gener, quan arribarà a l’Ateneu una obra delirant que parla obertament del suïcidi. Es tracta de L’abraçada dels cucs, una comèdia de Cactus Teatre sobre la mort convertida en un cant a la vida. És el darrer treball de l’actriu i dramaturga Paula Llorens, que protagonitza l’obra al costat de Sergio Caballero, director de l’espectacle i un dels actors i directors més coneguts del País valencià.

El circ també té el seu espai a la temporada teatral targarina amb Creatura de Lapso Producciones. El dissabte 5 de febrer delectaran el públic amb aquest espectacle que empra de fil conductor el Bestiari del Circ escrit per Pepe Viyuela, un maridatge entre arts escèniques, musicals i literàries. L’acurada posada en escena compta amb alguns dels artistes del gènere més destacats del panorama internacional: l'acròbata aèria Elena Vives, el malabarista Totó i el duo format per Marilén Ribot i Matías Marré d’Atempo Circo. Projecte Voltaire completen el cartell amb les seves evocadores creacions musicals.

Finalment, el divendres 18 de febrer es clourà la temporada amb Les irresponsables, espectacle produït per Bitó i La Villarroel que iniciarà la seva gira per Catalunya al Teatre Ateneu després de fer temporada a Barcelona. Nora Navas, Marta Marco i Cristina Genebat donen vida a les tres amigues que protagonitzen aquesta obra sobre l’amistat que dirigeix Sílvia Munt a partir d’un text de l’argentí Javier Daulte. Una comèdia d’embolics on la situació escala minut a minut esdevenint un corrent d’emocions.

>> Programació al web de Cultura Tàrrega <<

  • Compartir a