Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Esdeveniments / Cicle de conferències "I DESPRÉS DE L’EXPULSIÓ": "LA CONVERSIÓ DELS JUEUS A L'EMPORDÀ" amb JOSEP MARIA GIRONELLA, Doctor en Història Medieval

Cicle de conferències "I DESPRÉS DE L’EXPULSIÓ": "LA CONVERSIÓ DELS JUEUS A L'EMPORDÀ" amb JOSEP MARIA GIRONELLA, Doctor en Història Medieval

Dijous 20 de juny · 2/4 de 9 vespre · Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega (C/ Major, 11)
Quan 20/06/2019
de 20:30 a 21:30
On Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega (Carrer Major, 11)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Tàrrega ofereix una nova edició del cicle de conferències dedicat al passat jueu del territori. És una proposta divulgativa que complementa el fons patrimonial exposat a la sala permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348” del Museu Comarcal de l’Urgell.

S'hi exposa el llegat històric del passat jueu de la ciutat així com significatives obres d'art medieval de temàtica religiosa. L'espai museogràfic se centra en l’avalot registrat l'any 1348 a la vila contra els jueus, generant centenars de víctimes mortals. En aquest sentit, la sala documenta les excavacions arqueològiques efectuades l’any 2007 a la necròpolis hebrea de Tàrrega, Les Roquetes, on es localitzaren nombroses restes de les víctimes de l’esmentat assalt.

El visitant accedeix primer a una galeria que proporciona una panoràmica sobre la Tàrrega medieval i les tensions socials, econòmiques i religioses que, junt amb la pesta negra, va causar el juliol de 1348 l’assalt al call. Aquí és on es mostren per primera vegada en un context museístic escultures de gran valor com cinc dels dotze apòstols de l'antiga església romànico-gòtica o la creu de terme recentment restaurada. L’itinerari condueix després a les peces més significatives localitzades a la necròpolis com anells, braçalets, collarets, agulles, gerretes i altres ornaments.

Visita comentada el primer diumenge de cada mes a les 10:30 h (cal reservar prèviament)
Tel. 973 31 29 60 · info@museutarrega.com

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a