Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Events / Gala de lliurament dels PREMIS CULTURÀLIA 2018 · Distincions a la Fundació Manuel de Pedrolo; Sergi Pàmies (escriptor); Jordi Serra (guionista); Eduard Boleda (músic); i Miquel Torres (activista cultural)

Gala de lliurament dels PREMIS CULTURÀLIA 2018 · Distincions a la Fundació Manuel de Pedrolo; Sergi Pàmies (escriptor); Jordi Serra (guionista); Eduard Boleda (músic); i Miquel Torres (activista cultural)

Dissabte 24 de novembre · 3/4 de 9 vespre · Teatre Ateneu (Plaça del Carme)
Quan 24/11/2018
de 20:45 a 22:00
On Teatre Ateneu (Plaça del Carme)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Els Premis Culturàlia, concedits pel Centre Cultural de Tàrrega i l’Ajuntament de Tàrrega al mèrit social i cultural, reconeixeran la Fundació Manuel de Pedrolo en reconeixement a la seva tasca de divulgació vers la figura i l'obra de l'escriptor de L’Aranyó. L’homenatge, atorgat en la categoria d’entitat, coincideix amb la celebració de l’Any Pedrolo, amb què es commemora el centenari del naixement de l’autor, de forts vincles amb Tàrrega. També distingiran l’escriptor Sergi Pàmies; el guionista targarí Jordi Serra, director de programes a Televisió de Catalunya - actualment és el cap del Canal 33; Eduard Boleda, músic i docent; i Miquel Torres, activista cultural i president del Grup de Recerques de les Terres de Ponent.

Els Premis Culturàlia, que assoleixen la 21a edició, es lliuraran en la tradicional gala al Teatre Ateneu, la qual inclourà la projecció d'audiovisuals posant de relleu la tasca de les persones i entitats guardonades. A més, el pianista Antoni Tolmos amenitzarà la vetllada. Entrada lliure. Tiquets per al sopar - lunch a Cristalleria Mateu (Tàrrega) abans del 22 de novembre. Preu: 20 euros

PedroloPremi a l’entitat: FUNDACIÓ MANUEL DE PEDROLO De titularitat privada, té com a objectiu recuperar la memòria de la figura, l'obra i el pensament de l'escriptor Manuel de Pedrolo (L’Aranyó, 1918 – Barcelona, 1990). A més, presta atenció a la difusió, defensa i normalització de la llengua i la cultura catalanes. Amb seu a Tàrrega, l’entitat es funda el 2005 coincidint amb els 15 anys de la mort de l'escriptor. Enguany se celebra l’Any Pedrolo commemorant el centenari del seu naixement.

Sergi PàmiesPremi intercomarcal: SERGI PÀMIES I LÓPEZ (París, 1960) Escriptor, periodista, traductor i crític. La seva mare, la també escriptora Teresa Pàmies, era filla de Balaguer. Inicia la carrera literària amb les recopilacions de narrativa curta "T’hauria de caure la cara de vergonya" (1986) i "Infecció" (1987). Amb la novel·la "L'instint" (1992) guanya el premi Prudenci Bertrana. Conrea amb èxit la narrativa breu com és el cas de la darrera i lloada "L’art de portar gavardina" (2018).

Jordi SerraPremi al targarí fora vila: JORDI SERRA I LLENA (Tàrrega, 1957) Guionista, productor i director de programes de Televisió de Catalunya (TVC). També fou guionista de vídeos institucionals de l’Expo 92 i dels JJOO de Barcelona. Ha impulsat formats d’innovació als canals de TVC com “La Festa dels Súpers”, “Sputnik-TV” o “Info K” a més de la plataforma 3XL.net. Des del 2016 és el cap del Canal 33. Fill d’una arrelada família de Tàrrega. El seu pare, Josep Serra i Teixidó, fou publicista i director del setmanari Nova Tàrrega.

Eduard BoledaPremi a l’artista: EDUARD BOLEDA I FARRÉ (Verdú, 1966) Músic, professor de viola i membre de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, a més de grups de cambra com el Trio Florestan, Quartet Prysma o 3.4. Al 2012 estrenà l’espectacle pedagògic “Up a Up". També és l’ànima màter del Cicle de Concerts a Cal Prim de Verdú. Cal destacar a més la seva afició a treballar amb el fang, que va tenir els seus inicis a Verdú l’any 1996.

Miquel TorresPremi comarcal: MIQUEL TORRES I BENET (Sant Martí de Maldà, 1963) Coordinador i president del Grup de Recerques de les Terres de Ponent. Pagès de professió, des de ben jove es va interessar per l’arqueologia i la història, i ha dedicat bona part de la seva vida a la investigació de restes arqueològiques. Col·labora amb museus comarcals i administracions públiques donant suport a les tasques arqueològiques. La Vall del Corb és un dels seus referents.

Culturàlia 2018

  • Compartir a