Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Events / Temporada de Teatre 2018 – 2019: "EL METGE DE LAMPEDUSA" amb PUNT PRODUCCIONS TEATRALS (drama)

Temporada de Teatre 2018 – 2019: "EL METGE DE LAMPEDUSA" amb PUNT PRODUCCIONS TEATRALS (drama)

Dissabte 2 de febrer · 9 nit · Teatre Ateneu (Plaça del Carme)
Quan 02/02/2019
de 21:00 a 22:30
On Teatre Ateneu (Plaça del Carme)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Ateneu 18 - 19

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha aixecat el teló d’una nova edició de la Temporada de Teatre. Es compleixen 24 anys d’un cicle estable que porta fins a la capital de l’Urgell estrenes destacades de diferents gèneres i formats dins les arts escèniques. La programació inclou 9 espectacles fins al febrer al Teatre Ateneu. Vicky Peña (amb “La visita de la vella dama”) i Joel Joan (amb “Escape Room”) són alguns dels noms que encapçalen la cartellera, a la qual també figura la comèdia revelació del moment, “Fairfly”D’altra banda, la programació té un marcat caràcter de sensibilització social i fa reflexionar el públic sobre temes tan colpidors com la violència de gènere (“Rebota, rebota y en tu cara explota”); la igualtat de sexes (“Raphaëlle”); la defensa del medi ambient (“Chapamama o la fi del món”); o el drama dels refugiats (“El metge de Lampedusa”).

Dissabte 2 de febrer: EL METGE DE LAMPEDUSA amb PUNT PRODUCCIONS TEATRALS (drama) · Amb Xicu Masó · Text de Pietro Bartolo, Lidia Tilotta i Anna Maria Ricart · Direcció de Miquel Gorriz

El metge de Lampedusa

La Llei del Mar obliga a salvar qualsevol persona que s'estigui ofegant, en qualsevol circumstància. Això ho coneix molt bé la gent de Lampedusa, una illa petita i preciosa a Itàlia que anomenen la Porta d'Europa. A aquesta porta, fa molts anys que hi truca la gent de l'”altra banda” del Mediterrani, creient que travessant el llindar estaran salvats. Europa, de moment, no els salva però els veïns de Lampedusa sí que ho fan. Un cop a l'illa, el doctor Bartolo és el primer que els acull, que els visita i que els cura. Però sobretot, els escolta. Pietro Bartolo té a la memòria les històries de moltes d’aquestes persones i que ell recorda pel seu nom: la Jasmine, la Sara, l'Anuar, l'Omar, la Sama, la Favour... Sap que les xifres s’obliden però que no és gens fàcil oblidar les persones que coneixes pel nom. La seva manera de parlar de la crisi dels refugiats esdevé autèntica i colpidora.

Basat en el propi llibre “Lacrime di sale” de Pietro Bartolo, el director de cinema Gianfranco Rosi va realitzar el film “Fuocoammare”, el qual va guanyar l'Ós d'Or al Festival de Berlín. Les paraules de Meryl Streep entregant el premi són prou eloqüents: “És un documental urgent i necessari”. Doncs sí, és urgent i necessari que escoltem el metge de Lampedusa. Campanya solidària Proactiva Open Arms i ACNUR.

Entrada: 15 euros · Consulteu venda d’entrades, abonaments i descomptes a www.tarrega.cat/teatreateneu · Més informació: tel. 973 312 960 · infocultura@tarrega.cat · Preu per a persones menors de 18 anys: 5 euros 

  • Compartir a