Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / Tàrrega amplia el seu ventall de cultura popular amb l’estrena del ball de La Verreta en el marc de la Festa Major

Tàrrega amplia el seu ventall de cultura popular amb l’estrena del ball de La Verreta en el marc de la Festa Major

Publicat el 13-05-2018
El debut ha tingut lloc durant l’Eixida, exhibició de folklore targarí en honor a les Santes Espines · El concert dels Catarres de dissabte planta cara a la pluja i congrega molt públic proveït de paraigües

El ventall de cultura popular de Tàrrega continua fent-se més gran. Avui diumenge la capital de l’Urgell ha estrenat el nou ball de La Verreta, element del bestiari que es presentà l’any passat. Aquesta figura, impulsada per l’Associació Guixanet i creada per l’artista Agnès Pla, ja té la seva pròpia coreografia, obra de Ton Farran. L’actuació s’ha celebrat en el marc de l’Eixida, acte central de la Festa Major de Tàrrega en honor a les Santes Espines. El públic congregat a la plaça Major ha dedicat un llarg aplaudiment a La Verreta, símbol de la rauxa a l’igual que Lo Tossino però en clau femenina. Va acompanyada de 14 portadores (les Verretes) i dos portadors (els Verros). En el decurs de l’acte no han faltat la resta de balls tradicionals de Tàrrega, encapçalats per l’Eixida (que obren les autoritats locals) i l’Àliga (màxima figura solemne del bestiari).

Cavallets 2018Les exhibicions s’han completat amb l’Esbart Albada, La Fal·lera Gegantera, Arquets, Nans, Cavallets, Lo Tossino i els Amics de la Sardana. La música en directe ha anat a càrrec de la Cobla Tàrrega, els Grallers de La Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra. La matinal de cultura popular també ha viscut altres moments emblemàtics com la Processó de Santes Espines i el Seguici Festiu. Excepcionalment també hi ha participat les torres humanes dels Falcons de Barcelona, agrupació que dissabte no va poder actuar a La Nit del Tararot en suspendre’s aquest espectacle a causa de la pluja.

Eixida 2018

Les fortes precipitacions, malgrat això, no van ser impediment per celebrar el concert posterior d’Els Catarres i La Terrasseta de Preixens, que van aplegar una elevada afluència d’espectadors proveïts de paraigües. De la programació de dissabte a la tarda es van salvar de la pluja el Berenar Popular de Borges, el CorreTossino i la 31a Trobada de Gegants i Capgrossos. En les properes hores prosseguirà la Festa Major amb la Firacóc 2018; el 35è Aplec de Sardanes; el ball amb l’Orquestra Selvatana; i els concerts de les agrupacions Roba Estesa i The Targarians entre altres esdeveniments.

Falcons de Barcelona

  • Compartir a