Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / Tàrrega clou cinc dies intensos de Festa Major amb èxit de participació

Tàrrega clou cinc dies intensos de Festa Major amb èxit de participació

Publicat el 15-05-2018
El programa ha integrat una cinquantena de propostes encapçalades per la cultura popular, les tradicions, la música i la gastronomia · La celebració consolida el seu caràcter referent i multitudinari
Tàrrega clou cinc dies intensos de Festa Major amb èxit de participació

Un dels instants del vibrant concert d'Els Catarres a la Plaça de les Nacions sense Estat

Tàrrega ha tancat cinc jornades intenses de Festa Major, celebració que ha renovat un any més l’alta participació. La capital de l’Urgell consolida un model d’èxit que ha esdevingut referent, basat en la potenciació de la cultura popular i la implicació del teixit associatiu. En aquest sentit, les exhibicions del folklore local s’han saldat amb una elevada afluència de públic, fins i tot de procedència forana, si bé enguany la pluja obligà a suspendre La Nit del Tararot. Els concerts també han atret molts espectadors, especialment els dels Catarres (que van plantar cara a la pluja de dissabte) i Roba Estesa, septet femení que omplí diumenge la Plaça dels Àlbers. La gastronomia també s’ha apuntalat com un dels grans al·licients de la programació mitjançant la Firacóc, la ruta De Tapes i els vermuts, propostes que han gaudit de molta acceptació.

Concert de Roba Estesa

Concert de Roba Estesa a la Plaça dels Àlbers

L’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Cultura, Raül Palacios, fan un balanç molt positiu de la Festa Major 2018. En aquest sentit, expressen l’agraïment al públic per la bona resposta i a les entitats per la seva contribució a oferir un programa atractiu, potent i integradorLa Festa Major 2018 de Tàrrega, del 10 al 14 de maig, es tancà dilluns amb els actes dedicats a la Mare de Déu de l’Alba, copatrona de la ciutat amb les Santes Espines. Destacà el vermut popular a la Plaça de les Nacions sense Estat. La convocatòria, molt concorreguda, fou amenitzada un any més per l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, integrada per una trentena de joves músics del territori.

Vermut FM 2018

Com a novetat, s’estrenà també dilluns la ruta “La Tàrrega amagada” organitzada per la Regidoria de Turisme amb suport del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega. L’itinerari descobrí curiositats sobre el patrimoni històric de la ciutat aturant-se, per exemple, al claustre de l’Escola Pia o a l’edifici de la Cambra de Comerç. Posaren el colofó el ball amb l’Orquestra Mediterranea i l’espectacle d’il·lusionisme de les Magic Girls, agrupació formada per tres noies de Tàrrega i Anglesola.

Eixida 2018

Notícia del Pregó de Festa Major a càrrec de la diputada Montserrat Macià

Notícia sobre la celebració de l'Eixideta de Festa Major

Notícia sobre la celebració de la Firacóc 2018

Notícia sobre la celebració de l'Eixida de Festa Major

Falcons de Barcelona

  • Compartir a