Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / Tàrrega ofereix un emocionant concert del cantautor Xavier Ribalta al costat del pianista Ramon Andreu homenatjant els versos de Josep Piera

Tàrrega ofereix un emocionant concert del cantautor Xavier Ribalta al costat del pianista Ramon Andreu homenatjant els versos de Josep Piera

Publicat el 06-05-2018
Els dos artistes targarins escenifiquen el seu brillant tàndem creatiu al Teatre Ateneu · Cita del Tàrrega Sona, cicle musical organitzat per la Regidoria de Cultura

El cantautor targarí Xavier Ribalta ha tornat a recollir els aplaudiments dels seus paisans. L’artista, amb la seva veu greu inconfusible, oferí dissabte una brillant actuació al Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell que emocionà el públic. Organitzada per la Regidoria de Cultura, la cita s’emmarcà dins el cicle de concerts Tàrrega Sona 2018. El trobador (com ell mateix es defineix) repassà més de mig segle de trajectòria musicant versos de poetes emblemàtics com Apel·les Mestres, Joan Maragall, Salvador Espriu o Joan Salvat-Papasseit, noms vinculats indissolublement al seu repertori. Si bé el recital guardava un nou al·licient: oferir les cançons que integren el seu darrer àlbum, “Cants i encants”, on posa veu a versos de l’escriptor valencià Josep Piera.

Xavier Ribalta s’acompanyà dalt l’escenari de Ramon Andreu al piano, un altre reconegut músic targarí a qui confià la composició de les melodies del disc esmentat. Ribalta ha afirmat que treballar al costat d’Andreu ha estat tot un luxe i aquesta bona sintonia també traspuà dissabte dalt l’escenari. Al seu costat el conjunt d’instrumentistes es completà amb Laia Terré i Xavier Roig (cello); Xesco Grau (flauta); Eduard Boleda (viola); i Vassil Lambrinov (violí). En alguns moments de la nit també comparegué el guitarrista argentí Jorge Labanca, habitual company d’escenari del targarí. Els poemes de Josep Piera incideixen en temes universals com la mort, la pèrdua i el pas del temps. Gràcies a aquest nou cançoner líric, Xavier Ribalta engrandeix la seva carrera i s’apuntala com a figura singular de la cançó en català.

 PROPERS CONCERTS TÀRREGA SONA 2018

Diumenge 13 de maig · 21 h · Plaça dels Àlbers · Preu: 5 euros · ROBA ESTESA: PRESENTACIÓ NOU CD (folk). Roba Estesa és un grup de música en català que es determina amb un gènere propi, el “folkcalentó”. Parteixen d’una base de música d’arrel portant el posicionament polític a l’escenari festiu. Es reivindiquen com a dones i proposen noves dinàmiques per gaudir de l’oci i la música des de l’apoderament. Roba Estesa uneix qualitat musical i posada en escena per convertir la cultura en espai de transformació social. Després de l’èxit del primer “Descalces” (Millor Disc de Folk als Premis Enderrok) tornen a Tàrrega en la primera actuació a la demarcació de Lleida interpretant les cançons del seu nou treball.

Diumenge 20 de maig · 20 h · Església de la Mercè · Preu: 10 euros (anticipada: 8 euros) · AGRUPACIÓ CORAL OBERTA DE PONENT (CORAL RAMON CARNICER DE TÀRREGA + CORAL SANT JOAN DE PENELLES + GRUP INSTRUMENTAL DE CAMBRA I VEUS SOLISTES): CONCERT DE PRIMAVERA (cant coral). La Coral Ramon Carnicer de Tàrrega i la Coral Sant Joan de Penelles s’uneixen per oferir el seu concert de primavera acompanyats d’un grup de cambra i veus solistes sota la direcció de Vicenç Perera. El programa s’estructurarà en tres parts: obres de tall intimista i romàntic; havaneres; i cançó popular i sardanes.

Diumenge 10 de juny · 20 h · Cinemes Majèstic · Preu: 5 euros · COBLA TÀRREGA: MOTIUS PER A COBLA - BANDES SONORES DE PEL·LÍCULA (cobla). La Cobla Tàrrega continua eixamplant el seu repertori que evoluciona any rere any sobrepassant els límits de la sardana de carrer. Formada per joves i gent amb més de 25 anys d’experiència de Tàrrega i arreu del territori. És una barreja de joventut i experiència, ganes d’evolucionar i fermesa, bon humor i serietat, que dóna forma a un projecte que creix i genera il·lusió sota la direcció artística de Joan Farreny i Mercè Salvadó.

MÉS INFORMACIÓ I VENDA ANTICIPADA D’ENTRADES AQUÍ

També es poden adquirir entrades a La Botiga del Museu (Carrer Major 11) - Tàrrega (Matins: de dilluns a diumenge, de 10 a 14h; Tardes i festius: de dijous a diumenge, de 19 a 21h)

Taquilles obertes una hora abans de cada concert

  • Compartir a