Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / La comèdia “Espacio disponible” de Perigallo Teatro, propera cita del cicle escènic de Tàrrega el diumenge 25 de novembre (7 tarda, Teatre Ateneu)

La comèdia “Espacio disponible” de Perigallo Teatro, propera cita del cicle escènic de Tàrrega el diumenge 25 de novembre (7 tarda, Teatre Ateneu)

Publicat el 16-11-2018
La companyia avilesa presenta una comèdia punyent i alhora tendra sobre l’amor a l’edat madura, i que també planteja interrogants sobre l’afany de lucre a la societat

La Temporada de Teatre 2018 – 2019 de Tàrrega, organitzada per la Regidoria de Cultura, continua el diumenge 25 de novembre amb el muntatge “Espacio disponible” de la companyia avilesa Perigallo Teatro. Es tracta d’una comèdia càustica que reflexiona sobre la vida en parella durant l'edat madura. Alhora entrecreua l'epopeia íntima de la parella protagonista amb la dels refugiats que abandonen els seus països, plantejant a l’espectador interrogants sobre la societat actual.

Perigallo Teatro, grup que acostuma a representar textos propis, defensa el romanticisme i denuncia al mateix temps xacres socials com l’afany de lucre. “Espacio disponible” esdevé una obra sensible, construïda amb vis poètica i tendresa. La Regidoria de Cultura ha inclòs la proposta de Perigallo Teatro dins el cicle escènic arran del gran èxit obtingut en diferents sales i festivals d’arreu de l’Estat espanyol. La representació tindrà lloc a les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu.

El temps s’ha aturat per a la Palmira i el Jenaro, un matrimoni de jubilats i inventors de trastos dignes del professor Franz de Copenhaguen. Però les seves vides rutinàries i monòtones es veuen sacsejades amb la visita del seu únic fill, cooperant de la Unió Europea, i la proposta d’anar a viure amb ell a Brussel·les. La visita desencadena en la parella un conflicte al voltant de la seva sensació d'inutilitat en aquesta societat del benefici.

Preu: 15 euros. Entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. Tàrrega s’ha afegit als programes Escena 25 (que promou l’assistència de joves de 18 a 25 anys) i Apropa Cultura (que afavoreix la integració social mitjançant l’accés als espectacles de teatre i la música). Entrades, abonaments i descomptes: www.tarrega.cat/teatreateneu · 973 312 960 · infocultura@tarrega.cat

Programació de qualitat que conjuga divertiment i compromís social, amb predomini d’autors contemporanis

El passat setembre presentaren l’oferta teatral l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la tècnica Teresa Garcia. Des del consistori es posa de manifest l’aposta per una programació de qualitat que conjuga divertiment i compromís social, amb predomini d’autors contemporanis. També se subratlla les opcions d’abonament, que permeten gaudir d’espectacles 

Incursío Social 2018El vessant social de la Temporada de Teatre se certifica amb la participació de l’anomenat “teatre inclusiu”. Així, torna a la capital de l’Urgell el projecte InCursió Social de Juneda, que impulsa el treball en grup de col·lectius amb difícil accés a les arts escèniques. Enguany, el dissabte 1 de desembre, presentaran l’obra CHAPAMAMA O LA FI DEL MÓN, la qual posa en valor l'ecologia i la biodiversitat.

FairflyEl dissabte 15 de desembre desembarcarà a Tàrrega la Cia LA CALÒRICA amb la comèdia FAIRFLY, la qual ironitza sobre el fenomen de l'emprenedoria com a remei infal·lible a la crisi que assota la societat. Els emprenedors són considerats els herois èpics del nostre temps, però no amaguen un missatge perillosament individualista? La peça és un dels plats estrella de la temporada ja que ha esdevingut una de les sorpreses de l’escena catalana, guardonada amb premis Butaca i Max al millor espectacle de petit format, millor espectacle revelació i millor text.

La comèdia intel·ligent es reforça a la programació amb un altre exponent del gènere, CARINYO de la Cia. PEREZ & DISLA, el dissabte 19 de gener. Dos intèrprets, dues cadires i un text que desmunta la idealització creada al voltant de de l’amor. La peça, arribada des del País Valencià, s’emmarca dins la Xarxa Alcover, que promou la difusió de les arts escèniques dels Països Catalans. A les funcions de FAIRFLY i CARINYO, el públic podrà envoltar els actors dalt l’escenari.

El drama de les persones que es veuen obligades a deixar la llar i que moren ofegades al mar basteix la colpidora EL METGE DE LAMPEDUSA. El text es basa en les vivències reals de Pietro Bartolo, doctor que atén i escolta tantes i tantes històries sobre el drama dels refugiats a l’illa de Lampedusa, “la Porta d'Europa”. El personatge és interpretat per Xicu Masó (PUNT PRODUCCIONS) i sortirà a escena el dissabte 2 de febrer.

Escape roomL’esbojarrada comèdia ESCAPE ROOM clourà la temporada el diumenge 24 de febrer. Escrita i dirigida a quatre mans per Joel Joan i Hèctor Claramunt, la trama gira al voltant de dues parelles amigues de tota la vida que queden per fer un “escape room”, ara tan de moda. Un joc divertit que deriva en successos estranys posant a prova l’amistat. Producció FOCUS amb un repartiment de luxe: Joel Joan, Oriol Vila, Àgata Roca i Paula Vives.

Les representacions en dissabte s’inicien a les 9 del vespre i en diumenge, a les 7 de la tarda. Opcions d'abonament per a 3 ó 4 sessions. A la vegada s’apliquen altres descomptes destacant les entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. Tàrrega s’ha afegit una vegada més al programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència de joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals, i al projecte Apropa Cultura, que dona accés a l’oferta cultural per part de persones amb risc d’exclusió social.

Venda on-line a: www.tarrega.cat/teatreateneu

  • Compartir a