Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / La Temporada de Teatre de Tàrrega porta el dissabte 10 de novembre l’obra “Raphaëlle”, un al·legat en favor de la diversitat sexual (9 nit, Ateneu)

La Temporada de Teatre de Tàrrega porta el dissabte 10 de novembre l’obra “Raphaëlle”, un al·legat en favor de la diversitat sexual (9 nit, Ateneu)

Publicat el 05-11-2018
Teatre documental amb el testimoni real i proper d’una dona transsexual, acompanyada de periodistes d’investigació · Producció de La Conquesta del Pol Sud amb el Grec Festival de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatro Español de Madrid i el Théâtre de l’Archipel (Perpinyà)

La Temporada de Teatre 2018 – 2019 de Tàrrega, organitzada per la Regidoria de Cultura, continua el dissabte 10 de novembre amb la peça “Raphaëlle”, una producció de La Conquesta del Pol Sud amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatro Español de Madrid i el Théâtre de l’Archipel (Perpinyà). Es tracta d’un exponent de teatre documental que explora la identitat sexual, la feminitat i la igualtat de gènere en la societat. La protagonista és la Raphaëlle Pérez, una dona transsexual que narra al públic la seva experiència real, un recorregut vital marcat per la identitat, l’autoafirmació i el trencament dels tabús.

La peça escènica, que esdevé un al·legat en defensa de la diversitat sexual, compta amb la participació de periodistes d’investigació que proporcionaren material per a l’obra. La proposta també planteja als espectadors com és el tractament del gènere en altres cultures, interrogant sobre la divisió entre allò que es considera masculí o femení. La representació de “Raphaëlle” tindrà lloc a les 9 de la nit al Teatre Ateneu. Després de la funció, com activitat complementària, també s’oferirà l’oportunitat al públic de conversar amb els creadors de l’obra teatral.

Programació de qualitat que conjuga divertiment i compromís social, amb predomini d’autors contemporanis

El passat setembre presentaren l’oferta teatral l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la tècnica Teresa Garcia. Des del consistori es posa de manifest l’aposta per una programació de qualitat que conjuga divertiment i compromís social, amb predomini d’autors contemporanis. També se subratlla les opcions d’abonament, que permeten gaudir d’espectacles 


Perigallo TeatroEl diumenge 25 de novembre, arribarà el torn d’ESPACIO DISPONIBLE, una àcida comèdia sobre la vida en parella durant l'edat madura. És una proposta de PERIGALLO TEATRO que també reflexiona amb tendresa sobre la problemàtica dels refugiats.

El vessant social de la Temporada de Teatre se certifica amb la participació de l’anomenat “teatre inclusiu”. Així, torna a la capital de l’Urgell el projecte InCursió Social de Juneda, que impulsa el treball en grup de col·lectius amb difícil accés a les arts escèniques. Enguany, el dissabte 1 de desembre, presentaran l’obra CHAPAMAMA O LA FI DEL MÓN, la qual posa en valor l'ecologia i la biodiversitat.

FairflyEl dissabte 15 de desembre desembarcarà a Tàrrega la Cia LA CALÒRICA amb la comèdia FAIRFLY, la qual ironitza sobre el fenomen de l'emprenedoria com a remei infal·lible a la crisi que assota la societat. Els emprenedors són considerats els herois èpics del nostre temps, però no amaguen un missatge perillosament individualista? La peça és un dels plats estrella de la temporada ja que ha esdevingut una de les sorpreses de l’escena catalana, guardonada amb premis Butaca i Max al millor espectacle de petit format, millor espectacle revelació i millor text.

La comèdia intel·ligent es reforça a la programació amb un altre exponent del gènere, CARINYO de la Cia. PEREZ & DISLA, el dissabte 19 de gener. Dos intèrprets, dues cadires i un text que desmunta la idealització creada al voltant de de l’amor. La peça, arribada des del País Valencià, s’emmarca dins la Xarxa Alcover, que promou la difusió de les arts escèniques dels Països Catalans. A les funcions de FAIRFLY i CARINYO, el públic podrà envoltar els actors dalt l’escenari.

El drama de les persones que es veuen obligades a deixar la llar i que moren ofegades al mar basteix la colpidora EL METGE DE LAMPEDUSA. El text es basa en les vivències reals de Pietro Bartolo, doctor que atén i escolta tantes i tantes històries sobre el drama dels refugiats a l’illa de Lampedusa, “la Porta d'Europa”. El personatge és interpretat per Xicu Masó (PUNT PRODUCCIONS) i sortirà a escena el dissabte 2 de febrer.

Escape roomL’esbojarrada comèdia ESCAPE ROOM clourà la temporada el diumenge 24 de febrer. Escrita i dirigida a quatre mans per Joel Joan i Hèctor Claramunt, la trama gira al voltant de dues parelles amigues de tota la vida que queden per fer un “escape room”, ara tan de moda. Un joc divertit que deriva en successos estranys posant a prova l’amistat. Producció FOCUS amb un repartiment de luxe: Joel Joan, Oriol Vila, Àgata Roca i Paula Vives.

Les representacions en dissabte s’inicien a les 9 del vespre i en diumenge, a les 7 de la tarda. Opcions d'abonament per a 3 ó 4 sessions. A la vegada s’apliquen altres descomptes destacant les entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. Tàrrega s’ha afegit una vegada més al programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència de joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals, i al projecte Apropa Cultura, que dona accés a l’oferta cultural per part de persones amb risc d’exclusió social.

Venda on-line a: www.tarrega.cat/teatreateneu

  • Compartir a