Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / La Temporada de Teatre de Tàrrega examina el món de la parella amb la comèdia “Carinyo” dels valencians Pérez & Disla, aquest dissabte 19 de gener (7 tarda, Teatre Ateneu)

La Temporada de Teatre de Tàrrega examina el món de la parella amb la comèdia “Carinyo” dels valencians Pérez & Disla, aquest dissabte 19 de gener (7 tarda, Teatre Ateneu)

Publicat el 14-01-2019
Llums i ombres de les relacions sentimentals en un muntatge intimista que cerca la complicitat del públic · La Regidoria de Cultura, organitzadora del cicle, ofereix entrades a 5 euros per als menors de 18 anys
La Temporada de Teatre de Tàrrega examina el món de la parella amb la comèdia “Carinyo” dels valencians Pérez & Disla, aquest dissabte 19 de gener (7 tarda, Teatre Ateneu)

Imatge promocional de l'obra

Després del parèntesi nadalenc, la Temporada de Teatre 2018 – 2019 de Tàrrega reprèn la seva programació aquest dissabte 19 de gener (9 nit, Teatre Ateneu). Organitzat per la Regidoria de Cultura, el cicle d’arts escèniques proposa ara una peça que reflexiona sobre el món de la parella en clau de comèdia i alhora amb un to intimista. Es tracta de “Carinyo”, la darrera creació de la companyia valenciana Pérez & Disla. Aquest tàndem d’autors (Juli Disla Sanz i Jaume Pérez Roldan) apropen al públic un joc escènic al voltant d’un home i una dona units per l’amor que els protegeix però que al mateix temps els aïlla del món exterior.

“Carinyo” constitueix una nova fita en la trajectòria de Pérez & Disla, en la qual també es troba “La gent”, exitós muntatge que es va veure a FiraTàrrega fa uns anys

Partint de situacions quotidianes, es desgranaran llums i ombres de les relacions sentimentals. El muntatge opta per una posada en escena minimalista, amb únicament els dos protagonistes interpretats per Sergio Caballero i Mireia Pérez. A més, i cercant la complicitat del públic, els espectadors també podran seguir l’obra des de dalt l’escenari, envoltant els dos intèrprets. “Carinyo” constitueix una nova fita en la trajectòria de Pérez & Disla, en la qual també es troba “La gent”, exitós muntatge que es va poder veure a FiraTàrrega fa uns anys.

Pérez & Disla defineixen així l’obra: “Teatre en estat pur amb dos actors, dues cadires, un text i res més, res més que pensar que estant parlant de tu tota l’estona. Un text que parla de tot sense concretar res i per això es torna universal. ‘Carinyo’ no tracta sobre el fracàs de l’amor, ni del seu triomf. Aborda la capacitat i la dificultat que tenim per unir-nos, per lluitar junts per allò en què creiem”.

Preu de l’entrada: 20 euros · Menors de 18 anys: 5 euros · Entrades, abonaments i descomptes: www.tarrega.cat/teatreateneu · 973 312 960 · infocultura@tarrega.cat

Programació de qualitat que conjuga divertiment i compromís social, amb predomini d’autors contemporanis

Logo Teatre Ateneu

El passat setembre presentaren l’oferta teatral l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la tècnica Teresa Garcia. Des del consistori es posa de manifest l’aposta per una programació de qualitat que conjuga divertiment i compromís social, amb predomini d’autors contemporanis. També se subratlla les opcions d’abonament, que permeten gaudir d’espectacles 

El drama de les persones que es veuen obligades a deixar la llar i que moren ofegades al mar basteix la colpidora EL METGE DE LAMPEDUSA. El text es basa en les vivències reals de Pietro Bartolo, doctor que atén i escolta tantes i tantes històries sobre el drama dels refugiats a l’illa de Lampedusa, “la Porta d'Europa”. El personatge és interpretat per Xicu Masó (PUNT PRODUCCIONS) i sortirà a escena el dissabte 2 de febrer.

Escape roomL’esbojarrada comèdia ESCAPE ROOM clourà la temporada el diumenge 24 de febrer. Escrita i dirigida a quatre mans per Joel Joan i Hèctor Claramunt, la trama gira al voltant de dues parelles amigues de tota la vida que queden per fer un “escape room”, ara tan de moda. Un joc divertit que deriva en successos estranys posant a prova l’amistat. Producció FOCUS amb un repartiment de luxe: Joel Joan, Oriol Vila, Àgata Roca i Paula Vives.

Les representacions en dissabte s’inicien a les 9 del vespre i en diumenge, a les 7 de la tarda. Opcions d'abonament per a 3 ó 4 sessions. A la vegada s’apliquen altres descomptes destacant les entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. Tàrrega s’ha afegit una vegada més al programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència de joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals, i al projecte Apropa Cultura, que dona accés a l’oferta cultural per part de persones amb risc d’exclusió social.

Venda on-line a: www.tarrega.cat/teatreateneu

  • Compartir a