Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes

De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes / Esdeveniments / EFÍMERA: Jornada d'art efímer i eco-feminisme · Cuina vegana · Activitats solidàries

EFÍMERA: Jornada d'art efímer i eco-feminisme · Cuina vegana · Activitats solidàries

Dissabte 6 d'abril · A partir de les 11 del matí · Escola d'Art Ondara (plaça del Centenari)
EFÍMERA: Jornada d'art efímer i eco-feminisme · Cuina vegana · Activitats solidàries

Un dels cartells de la campanya 'Teixint cures'

Quan 06/04/2024
de 11:00 a 17:00
On Escola d'Art Ondara (plaça del Centenari)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Tàrrega iniciarà aquest 8-M, Dia Internacional de les Dones, un projecte per reivindicar i fer visible el treball de les dones en el context de l’economia submergida, que, per la seva importància i extensió, s’allargarà fins al 8-M del 2025. El lema de la nova campanya, ‘Teixint cures’, posa el focus aquest 8-M en les tasques invisibles que durant dècades han fet i continuen fent les dones en l’àmbit de la llar per al sosteniment, benestar i reproducció de la vida, i també de producció d’elements essencials per al seu manteniment (àpats, roba, higiene).

En el marc de la commemoració, la Regidoria de Feminismes ha preparat un extens programa d’activitats que giren entorn dels treballs de cures, tradicionalment desenvolupats per dones quasi en solitari i que no han estat valorats ni social ni econòmicament. L'exposició que de moment es pot veure a la plaça del Carme i xarxes socials (també en establiments comercials i Local Social del Talladell) posa en valor aquestes tasques en l’àmbit domèstic i la seva relació amb les cadenes globals de cures.

De la mateixa manera, ‘Teixint cures’ reivindica la sororitat existent entre les dones, ja que la xarxa entre elles és fonamental per conciliar la vida familiar i laboral; alhora que denuncia que la sobrecàrrega que pateixen les dones incideix en el deteriorament de la seva salut, tant física com mental.

>> Més informació sobre la campanya 'Teixint cures'<<

FINS AL 8 D'ABRIL

· A la plaça del Carme · 
Exposició 'Teixint cures'

· Comerços de Tàrrega i Local Social del Talladell · Exposició 'Vindiquem i celebrem'

DISSABTE 6 D'ABRIL

A partir de les 11 del matí, a l'Escola d'Art Ondara · EFÍMERA
 · Segona edició de la jornada sobre eco-feminisme i art efímer. S’hi construiran tres obres d’art de durada finita liderades per Bambusa (cabanes de bambú), Lluïsa Gabarra Labad (cobertura de les cabanes amb teixit i tapís) i la Cooperativa Corremarges (cobertura de les cabanes amb tint de fibres vegetals). Aquesta acció s’acompanyarà d’una mostra de productes vegans i una paella popular vegana elaborada pel xef lleidatà Víctor Nicolau Roselló. La jornada culminarà amb un bingo solidari a favor de la Protectora d’Animals de Tàrrega i TarreGats (15h) · Servei de canguratge a  o WhatsApp 607 353 716

  • Compartir a