Ensenyament i Participació Ciutadana

educacio@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Ensenyament i Participació Ciutadana / Notícies / Lectura de contes per apropar la normalització de la discapacitat als infants de Tàrrega

Lectura de contes per apropar la normalització de la discapacitat als infants de Tàrrega

Publicat el 10-12-2018
El Grup de Contacontes d'ASPID inicia la seva activitat fora de la ciutat de Lleida amb la lectura del conte “El lleó i el ratolí” a la Llar d'Infants La Pau
Lectura de contes per apropar la normalització de la discapacitat als infants de Tàrrega

Lectura de contes a la Llar d'Infants La Pau de Tàrrega per part d'ASPID

El Grup de Contacontes d'ASPID s’ha “estrenat” avui fora de la ciutat de Lleida amb la lectura del conte “El lleó i el ratolí” a la Llar d'Infants Municipal La Pau de Tàrrega. En l’experiència, desenvolupada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega, han participat membres del Centre de Dia d’ASPID i ha comptat amb l’assistència dels infants de l’escola bressol. L’experiència pretén apropar la normalització de la discapacitat a la infància.

El Grup de Contacontes, creat l’abril de 2015, està format per persones amb discapacitat física d'ASPID que desenvolupen un projecte de sensibilització adreçat a la infància i en el qual, a través de la narració d'un conte, es fomenta el intercanvi i proximitat entre petits i les persones amb discapacitat física. Un dels objectius bàsics es promoure la normalització social de les persones amb discapacitat.

Durant l'any 2018, el grup de contacontes d'ASPID ha desenvolupat aquest projecte a 15 escoles bressol municipals de la ciutat de Lleida, amb la participació de més de 525 infants de menys de 3 anys. La iniciativa, que a banda dels beneficis per als usuaris del centre constitueix alhora una activitat lúdica i instructiva per als nens i les nenes, s’ha complementat amb endevinalles i cançons infantils. S’ha escollit el conte “El lleó i el ratolí” pels valors solidaris d’una història en què dos animals estableixen una sincera amistat quan comproven que l'important no és la grandària ni la força sinó la capacitat per ajudar-nos.

  • Compartir a