Sou a: Inici / Esdeveniments / Visita comentada a l'exposició: "TRAGÈDIA AL CALL - TÀRREGA 1348" sobre el passat jueu de l'antiga vila medieval

Visita comentada a l'exposició: "TRAGÈDIA AL CALL - TÀRREGA 1348" sobre el passat jueu de l'antiga vila medieval

Diumenge 3 de febrer · 2/4 d'11 matí · Museu Comarcal de l'Urgell (Carrer Major)
Quan 03/02/2019
de 10:30 a 11:30
On Museu Comarcal de l'Urgell (Carrer Major, 11)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Sala Tàrrega 1348
Tragèdia al Call – Tàrrega 1348 exposa el llegat històric del passat jueu de la ciutat així com significatives obres d'art medieval de temàtica religiosa. L'espai museogràfic se centra en l’avalot registrat l'any 1348 a la vila contra els jueus, generant centenars de víctimes mortals. En aquest sentit, la sala documenta les excavacions arqueològiques efectuades l’any 2007 a la necròpolis hebrea de Tàrrega, Les Roquetes, on es localitzaren nombroses restes de les víctimes de l’esmentat assalt.

Patrimoni escultòric medieval   El visitant accedeix primer a una galeria que proporciona una panoràmica sobre la Tàrrega medieval i les tensions socials, econòmiques i religioses que, junt amb la pesta negra, va causar el juliol de 1348 l’assalt al call. Aquí és on es mostren per primera vegada en un context museístic escultures de gran valor com cinc dels dotze apòstols de l'antiga església romànico-gòtica o la creu de terme recentment restaurada.

Objectes recuperats a Les Roquetes   El recorregut evoca tot seguit la vida al call i la brutal matança del 1348. Plafons interactius, audiovisuals i efectes sonors endinsen el públic en aquell episodi junt amb objectes com plats, olles, llànties o monedes recuperats en campanyes arqueològiques al carrer de La Font. L’itinerari condueix després a les peces més significatives localitzades a la necròpolis com anells, braçalets, collarets, agulles, gerretes i altres ornaments.

Visita comentada el primer diumenge de cada mes a les 10:30 h (cal reservar prèviament)
Tel. 973 31 29 60 · info@museutarrega.com

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a