Finances, Transparència i Aigua

Cal concertar cita prèvia
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Finances, Transparència i Aigua / Notícies / L'Ajuntament de Tàrrega habilitarà un servei de gestoria per ajudar les entitats locals a justificar les subvencions

L'Ajuntament de Tàrrega habilitarà un servei de gestoria per ajudar les entitats locals a justificar les subvencions

Publicat el 20-07-2022
Aprovada la sortida a concurs del contracte amb què es facilitarà al teixit associatiu la tramitació de documentació · El consistori concedeix cada any al voltant de 130 ajuts a entitats del municipi
L'Ajuntament de Tàrrega habilitarà un servei de gestoria per ajudar les entitats locals a justificar les subvencions

Vista àeria del nucli urbà de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern Local l’expedient de licitació per contractar els serveis d’una gestoria amb l’objectiu d’ajudar les entitats locals que així ho desitgin en la realització de tràmits per justificar les subvencions atorgades pel consistori. El concurs té un pressupost base de licitació de 37.441,61 euros (IVA inclòs) i una durada d’un any (prorrogable per tres anys més). El termini per presentar ofertes culmina el proper 29 de juliol.

Segons explica l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, la finalitat d’aquesta iniciativa és “assistir i assessorar les entitats locals a les quals atorguem subvencions a l’hora de tramitar els documents administratius de justificació dels ajuts”. En aquest sentit, “hem detectat que les entitats se senten desbordades per la complexitat dels tràmits a què obliga la llei i pel volum de paperassa que han de tramitar una vegada han realitzat les activitats subvencionades”, apunta l’alcaldessa.

Així, el contracte preveu que, d’una banda, l’empresa adjudicatària oferirà el suport necessari perquè les associacions puguin presentar davant de l’Ajuntament de Tàrrega la documentació que se’ls requereix per justificar els ajuts. De l’altra, també estableix que assisteixi les entitats en la tramesa corresponent als requeriments de control financer del consistori, o sigui, les auditories. “En definitiva, volem fer més senzilla i àgil aquesta tasca a les entitats”, afirma Alba Pijuan Vallverdú.

Cada any l’Ajuntament de Tàrrega concedeix al voltant de 130 subvencions a entitats del municipi. La normativa vigent obliga les associacions a donar compte dels ajuts públics que perceben, fet que es tradueix en una càrrega de feina extra que el consistori vol alleugerir amb aquesta mesura.

  • Compartir a