Finances

ajuntament@tarrega.cat
Cal concertar cita prèvia
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Finances / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega prepara la reforma de la Plaça Major com a principal inversió del pressupost 2018

L’Ajuntament de Tàrrega prepara la reforma de la Plaça Major com a principal inversió del pressupost 2018

Publicat el 14-03-2018
Els nous comptes municipals volen revitalitzar la ciutat en els àmbits social i comercial · La xifra ascendeix provisionalment a 15.981.000 euros · El pressupost es debatrà en sessió plenària el proper 22 de març
L’Ajuntament de Tàrrega prepara la reforma de la Plaça Major com a principal inversió del pressupost 2018

Plaça Major de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha fixat com a inversió principal del pressupost de l’exercici 2018 la reforma urbanística de la Plaça Major, projecte al qual es destinaran 385.000 euros. La iniciativa contribuirà a “la revitalització de la ciutat tant en l’àmbit social com comercial” segons han manifestat l’alcaldessa Rosa Maria Perelló (PDeCAT) i el portaveu d’ERC (socis de govern), Jaume Folguera, en una entrevista concedida a l’emissora municipal Ràdio Tàrrega.

Perelló ha detallat que “aquesta actuació llargament desitjada requereix una inversió molt digna que s’adeqüi a l’entorn patrimonial que l’envolta”. D’aquesta reforma ha transcendit que es farà en pedra natural i plataforma única “que donarà un dibuix i una perspectiva agradable”, ha puntualitzat Perelló. Per la seva banda, Jaume Folguera ha afegit que es mantindrà la pacificació del trànsit tal i com ja es va començar a aplicar el passat 2017. Aquest projecte estarà subvencionat en part des del Pla de Reforç Local de la Diputació de Lleida, que destinarà vora 150.000 euros.

L’altre projecte destacat del pressupost 2018 serà l’habilitació en un sol nivell i completament asfaltat del pàrquing a cel obert de l’Avinguda de l’Onze de Setembre. Aquest aparcament continuarà tenint ús gratuït i “serà la porta d’entrada al projecte de revitalització del comerç que culminarà amb la reforma de la plaça Major”, han dit els responsables de govern local. En aquest altre projecte es destinaran 195.000 euros del capítol d’inversions. També es destinaran 40.000 euros a treballs de manteniment al pàrquing de l’Avinguda de Catalunya, que serviran per solucionar problemes d’humitats.

El pressupost de l’Ajuntament de Tàrrega per al 2018 ascendeix provisionalment a un volum de 15.981.000 euros. S'hi mantenen les prestacions de serveis a les dues llars d’infants municipals, l’Escola Municipal de Música i equipaments esportius. Pel que fa a la càrrega financera, Rosa Maria Perelló ha explicat que l’Ajuntament de Tàrrega es troba per sota del 110% i que es paguen les factures dels proveïdors a 60 dies. En l’exercici 2018 es destinaran 2,4 milions d’euros del pressupost a l’amortització de deute.

D’altra banda, es destinaran 80.000 euros perquè la ciutadania decideixi a través d’un procés participatiu quin projecte urbanístic materialitzar d’entre diverses propostes. En aquest apartat, figuraran projectes com la primera fase de la plaça de les Bòbiles o l’agençament de la plaça de la Bassa del Parc de Sant Eloi. Els comptes municipals de l’exercici 2018 es debatran en sessió plenària el proper dijous 22 de març.

  • Compartir a