gòTIC Ajuntament de Tàrrega

Reserva la teua cita a gotic@tarrega.cat o per WhatsApp al 973500199
973500199
Segle XX, 2 2on.
Centre d'Entitats
Sou a: Inici / gòTIC Ajuntament de Tàrrega / NOTICIES / Èxit de les primeres #gòTICchallenge

Èxit de les primeres #gòTICchallenge

Publicat el 15-02-2021
Més de trenta persones ja han participat de les sessions virtuals ofertes pel gòTIC de l'Ajuntament de Tàrrega

Davant la situació de transmissió comunitària al municipi i la limitació de l'activitat presencial, el gòTIC recupera l'esperit del #acasaambelgòTIC, una sèrie de webinars formatius oberts a la ciutadania que durant la primera onada de la pandèmia oferia guiatge virtual a l'hora de dur a terme diferents activitats a la xarxa i explorar el funcionament d'algunes aplicacions, que han arribat a més d'un miler de persones.

Els gòTICchallenges són microtallers virtuals, d'una hora de durada i adaptats a aquesta situació excepcional. Volem viure com una oportunitat per enfortir les nostres competències i habilitats digitals, donar resposta a consultes freqüents que ens han fet arribar les participants al servei o la descoberta d'eines interessants o bones pràctiques.

Durant la primera quinzena de febrer s'han llançat dos reptes amb motiu del Dia de la Internet Segura: l'un sobre la importància de la privacitat i la seguretat de les dades personals i l'altre, el frau digital i les estratègies per evitar-lo.

La proposta ha rebut una bona acollida entre la ciutadania targarina i urgellenca. Per exemple, la Carmina considera que és molt bona pensada organitzar aquestes xerrades, l'Alba agraeix que ha estat una experiència molt enriquidora: han estat molt ben treballats i en un ambient agradable. La Concepció destaca que li van semblar molt interessants i ben explicats, la Maria afirma que ha après coses noves, útils, per posar-les en pràcticaEl fet de realitzar-se a través d'internet ha facilitat que hi hagin participat persones d'altres poblacions més allunyades com ara Preixens (la Noguera), Igualada, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

Paral·lelament, també es proposen dos microtallers més, que es poden sol·licitar a la carta, sobre l'ús de les aplicacions COVID-19 i per aprendre a fer videoconferències amb Jitsi Meet. Qualsevol persona pot sol·licitar aquest microtaller escrivint-nos un correu a l'adreça gotic@tarrega.cat o enviant-nos un WhatsApp al 975500199.

Està previst anar plantejant periodicament nous reptes #gòTICchallenge, a partir de les proposes i inquietuds que anem recollint o a partir de temàtiques d'actualitat. Ara per ara, n'estem preparant sobre l'ús de la missatgeria instantània, de com esborrar-se d'internet, de la gestió de les contrassenyes o de com moure''s per un lloc web, la seva estructura i funcionament.

  • Compartir a