Governació, Seguretat i Promoció Econòmica

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Governació, Seguretat i Promoció Econòmica / Notícies / En marxa a Tàrrega els primers punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la via pública

En marxa a Tàrrega els primers punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la via pública

Publicat el 19-06-2022
Estacions situades a l’avinguda de Barcelona i al pàrquing de l’avinguda de l’Onze de Setembre, amb capacitat per a dos automòbils cadascuna · Acció en favor de la sostenibilitat i l’ús del vehicle elèctric mitjançant un conveni amb Endesa
En marxa a Tàrrega els primers punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la via pública

Estació de recàrrega situada a l'avinguda de Barcelona

Tàrrega ja disposa dels primers punts de recàrrega de vehicles elèctrics situats a la via pública. L’empresa Endesa, mitjançant un acord signat amb el consistori, ha posat en funcionament aquesta setmana dues estacions en zones estratègiques de la ciutat: l’àrea d’estacionament de l’avinguda de l’Onze de Setembre (a prop del centre urbà) i l’avinguda de Barcelona (a l’entrada de Tàrrega des de Cervera). Endesa s’ha encarregat de la corresponent instal·lació i connexió dels equips a la xarxa elèctrica. Totes dues estacions són de càrrega semiràpida o ràpida i tenen capacitat per a dos automòbils cadascuna.

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Tàrrega i Endesa treballen per habilitar al centre de la ciutat un tercer punt de recàrrega per a vehicles que funcionen amb electricitat. L’indret escollit serà el carrer de Migdia, on també hi ha en servei una àmplia zona d’aparcament. La Regidoria de Governació i Promoció Econòmica materialitza així un dels objectius que s’havia fixat a curt termini ja que amb aquesta iniciativa es vol contribuir a fomentar la venda i l’ús de vehicles elèctrics i híbrids. En aquest sentit, val a dir que el Mercat del Vehicle d’Ocasió que se celebra a Tàrrega cada mes de maig ha anat sumant a la seva oferta un major nombre de models que afavoreixen la mobilitat sostenible.

Els punts de recàrrega que Endesa ha posat en marxa a la via pública s’afegeixen als que actualment ja es troben en espais públics de titularitat privada com són pàrquings de supermercats o estacions de servei. La sostenibilitat, l’eficiència energètica i el respecte al medi ambient són eixos de treball que desenvolupa l’Ajuntament de Tàrrega pel que fa a la millora d’espais, equipaments i enllumenat públic.

  • Compartir a