Sou a: Inici / L'Ajuntament / El Consistori / Miquel Orobitg Cortada

Miquel Orobitg Cortada

Regidor a l'oposició

Miquel Orobitg Cortada

Grup municipal: CUP · Correu electrònic: 

Compte de Twitter: @Miquel_Orobitg 

Nascut a Tàrrega l’any 1985, Miquel Orobitg Cortada estudia fins a 2n de Batxillerat a l’Institut Manuel de Pedrolo de la ciutat. Posteriorment cursa els estudis d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes i Enginyeria Informàtica a la Universitat de Lleida. Es doctora amb Menció Europea en Enginyeria i Tecnologies de la Informació amb el Grup de Computació Distribuïda de la mateixa universitat. En acabar el doctorat, treballa com a investigador post-doctoral al grup de Bioinformàtica Comparativa del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. Actualment treballa com a informàtic en el sector privat a l’empresa Ricomack S.L., societat que forma part del holding empresarial ICG Software, a Torrefarrera.

En l’apartat més cultural i associatiu, és soci de Guixanet, Agrat i membre de la comissió +Pedrolo. Forma part de la coordinadora de l’Agenta (Agrupació d’Entitats Targarines), posició que va abandonar el gener de 2018. Impulsa, conjuntament amb altres membres del Casal Popular el Rostoll i altres associacions, la Coordinadora Targarina per la Llengua, que s’encarrega de l’organització de diverses edicions del Correllengua targarí. Finalment, també ha col·laborat amb l'organització de diverses edicions del festival Paupaterres.

En l’apartat polític, comença a formar part del moviment independentista d’esquerres amb el col·lectiu targarí Perquè Vull! l’any 2008. Participa activament en l’organització de les consultes sobre la independència del 13 de desembre de 2009 a Tàrrega. Actualment és soci de Casal Popular el Rostoll i n’és un dels impulsors l’any 2011. Juntament amb altres membres del Casal, s'integra a la Plataforma pels Drets Socials de l'Urgell, on conflueix amb altres moviments com l'Assemblea d'Indignats de Tàrrega i la Marea Blanca.

Forma part de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tàrrega des dels inicis, a mitjans del 2013. A les eleccions municipals de l’any 2015 figura a la 5a posició de la llista electoral de la CUP-PA, formació que obté 3 regidors. Amb la renúncia al càrrec de regidor per part de Carlos Vílchez el desembre de 2017, esdevé regidor a la capital de l’Urgell. El seu grup exerceix tasques a l'oposició.

Càrrecs de representació municipal

- Vocal de la Comissió Informativa permanent de Finances
- Vocal de la Comissió Informativa permanent de Cultura
- Vocal del Consell Municipal de Cultura
- Vocal de la comissió especial del subministrament d'aigua potable amb SOREA
- Vocal de la comissió especial de seguiment del pacte local per al desplegament de les infraestructures de telefonia mòbil al sòl urbà de Tàrrega

  • Compartir a