la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / Èxit dels cursos d'aprenentatge d'oficis per ajudar a trobar feina impartits pel Centre de Formació La Solana

Èxit dels cursos d'aprenentatge d'oficis per ajudar a trobar feina impartits pel Centre de Formació La Solana

Publicat el 21-12-2015
Servei de gestió municipal en què 14 alumnes de soldadura s’han incorporat enguany al mercat laboral · La Solana s'integrarà a la Regidoria de Serveis Municipals per potenciar les pràctiques en equipaments públics
Èxit dels cursos d'aprenentatge d'oficis per ajudar a trobar feina impartits pel Centre de Formació La Solana

Alumnes que han participat en els cursos impartits el segon semestre de l'any 2015

L'Ajuntament de Tàrrega ha lliurat els diplomes dels cursos que ha impartit durant els darrers mesos per afavorir la inserció laboral, sobretot a gent jove en situació d’atur. El consistori ha desenvolupat aquest programa mitjançant el Centre de Formació La Solana, servei de titularitat municipal basat en l’aprenentatge d’oficis. Enguany han participat una setantena d’alumnes en cursos de soldadura, fusteria, bricolatge, tecnologies audiovisuals i horticultura, aquesta última especialitat impartida als horts urbans municipals. Val a dir que els excedents dels horts s’han cedit al Magatzem d’Aliments Solidaris. El curs de soldadura ha destacat especialment pel seu èxit, ja que la majoria d’alumnes (14 dels 17 inscrits) s’han incorporat al món laboral.

Foment de l’ocupació

La Solana es finança mitjançant l’Ajuntament de Tàrrega, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Així, a l’acte de cloenda han assistit el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Octavi Miarnau, i el cap dels Serveis Territorials del SOC, Oriol Salvia, acompanyant l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. La primera edil ha reiterat que el consistori mantindrà el suport a La Solana “com a exemple de foment de l’ocupació entre els joves” a més d’intensificar la seva acció formativa.

La Solana s’integrarà a la Regidoria de Serveis Municipals

D’altra banda, també s’ha anunciat que La Solana s’integrarà a partir del mes vinent dins l’organigrama de la Regidoria de Serveis Municipals (actualment la gestió correspon a la Regidoria d’Atenció a les Persones). Així ho preveu la modificació de cartipàs que el Ple aprovarà el proper 29 de desembre. D’aquesta forma, es vol potenciar les pràctiques dels alumnes de La Solana en espais i equipaments públics. Aquesta fórmula d’aprenentatge ja s’ha aplicat els darrers anys realitzant tasques de millora i manteniment en edificis municipals com la Casa Consistorial, la Biblioteca, el Teatre Ateneu, el Museu Cal Trepat o el Centre d’Entitats.

Centre de Formació La Solana · Carrer de La Solana, 6 · centreformacio@tarrega.cat · Tel. 973 310 274

  • Compartir a