Medi Ambient

serveis@tarrega.cat
Cal concertar cita prèvia
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Medi Ambient / Notícies / La 19a Fira del Medi Ambient converteix Tàrrega en un gran aparador verd que promou la conscienciació ecològica

La 19a Fira del Medi Ambient converteix Tàrrega en un gran aparador verd que promou la conscienciació ecològica

Publicat el 06-10-2018
La restauradora Ada Parellada inaugura el certamen reivindicant el patrimoni culinari autòcton · La capital de l’Urgell presenta novetats en energies renovables i reciclatge de residus a més d’un ampli programa d’activitats lúdiques i pedagògiques
La 19a Fira del Medi Ambient converteix Tàrrega en un gran aparador verd que promou la conscienciació ecològica

La restauradora Ada Parellada amb les autoritats locals i comarcals a l'estand de l'Escola Pia de Tàrrega, on els joves promouen les llars sostenibles

Consulteu el programa d’activitats fent un clic aquí

Tàrrega celebra aquest cap de setmana (dies 6 i 7 d’octubre) la 19a edició de la Fira del Medi Ambient, la qual promou entre la ciutadania els bons hàbits en favor de l’ecologia i l’entorn natural. Organitzat per les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, l’esdeveniment proposa al públic un aparador lúdic i pedagògic per potenciar l’ús de les energies renovables i el correcte reciclatge dels residus. Els expositors del sector comparteixen programa amb més de quaranta activitats de conscienciació ecològica, qualitat de vida i coneixement de la biodiversitat. El recinte firal es distribueix entre la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i el pàrquing de l’Estació d’Autobusos; si bé enguany també s’ofereixen propostes a la llera del riu Ondara i a l’espai natural de Granyena entre altres.

Inauguració amb la restauradora Ada Parellada

La coneguda restauradora Ada Parellada ha estat l’encarregada d’obrir avui la fira. La divulgadora gastronòmica ha fet una crida als consumidors “a exigir productes de proximitat per a posar en valor el patrimoni culinari autòcton”. “Alhora també es redueix així la generació d’envasos, els quals perjudiquen el medi ambient”, ha dit. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha recordat que Tàrrega forma part del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) amb el compromís de reduir un 20% les emissions contaminants. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha destacat la fira com a plataforma de les empreses que aposten pel desenvolupament de la sostenibilitat i l’estalvi energètic. El regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha llançat un missatge perquè els usuaris actuïn amb civisme i dipositin els residus al seu contenidor corresponent. D’altra banda, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, ha anunciat noves campanyes de l’ens per a promoure el reciclatge i la reutilització. 

19a Fira Medi Ambient

Presència d’entitats mediambientals

Al mateix temps, el certamen és un espai on el públic té l’oportunitat de conèixer iniciatives d’entitats locals, nacionals i internacionals com Greenpeace (que presenta a Tàrrega una campanya contra l’abocament de plàstics al mar) o el grup d’Ecologia i Medi Ambient GEMA. No falta tampoc la desfilada canina de la Protectora d’Animals de Tàrrega per a promoure l’adopció de gossos. La pedagogia també es fa palesa mitjançant l’estand “Com podem fer una llar més sostenible?” realitzat pels alumnes de 5è i 6è de Primària de l’Escola Pia de Tàrrega. Es posa de manifest així la implicació dels més joves en l’ús de les energies poc o gens contaminants.

Aprendre tot passant-ho bé

Medi Ambient · TallersL’ampli ventall d’activitats familiars inclou l’Espai Giracat amb monocicles, karts i patinets elèctrics; un circuit eqüestre del Club Escola Hípica Tàrrega per a difondre l’equinoteràpia; els inflables de l’Agència de Residus de Catalunya; musicoteràpia  per a infants i joves; el taller didàctic amb rèptils i petits mamífers de Bioeduca; un taller de pizzeria amb forns de biomassa; o tastos de coco orgànic de comerç just amb Ecoment de Calaf.

Aposta per la gastronomia ecològica de proximitat

EcoTastLa gastronomia és present gràcies a l’espai ECOTAST, que per segon any consecutiu dóna a conèixer petits productors agroalimentatris i elaboradors de producte ecològic de qualitat presents a la fira a partir de maridatges i demostracions culinàries. El públic també té a l’abast un food truck dedicat a la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida per a promocionar el consum de les tres varietats: Llimonera, Blanquilla i Conference. Al mateix temps, la Cúpula Gustum posa en valor el territori rural autòcton on es produeixen aliments que consumim diàriament.

Recreació d’una antiga teuleria i bioconstrucció amb palla

La bioconstrucció té com a exponents la recreació del forn d’una antiga teuleria, el procés d’elaboració de teules amb fangs i un espai demostratiu de les construccions fetes amb palla.

  • Compartir a