Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega commemora el 30è aniversari de l’agermanament amb la vila francesa de Blaye

Tàrrega commemora el 30è aniversari de l’agermanament amb la vila francesa de Blaye

Publicat el 05-07-2015
Emotiva recepció institucional oferta a la delegació gal·la durant la qual s’ha renovat el vincle entre ambdós municipis
Tàrrega commemora el 30è aniversari de l’agermanament amb la vila francesa de Blaye

L'alcaldessa i regidors de l'Ajuntament de Tàrrega al costat de les entitats de l'agermanament amb Blaye

Vegeu més fotos al nostre Facebook fent un clic aquí

Tàrrega ha commemorat avui el 30è aniversari de l’agermanament amb la vila francesa de Blaye. El saló de plens de la Casa Consistorial ha estat el marc de la recepció institucional que s’ha ofert a la delegació del municipi de la Gironda, formada per una cinquantena de persones. Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega, i Chantal Baudère, consellera municipal de Blaye, han signat la carta de renovació del vincle entre ambdues localitats. A més, s’han lliurat plaques d’homenatge als presidents que han encapçalat les entitats de l’agermanament durant les darreres tres dècades i que encara en són membres actius, o sigui, Cathy Boyer, Miquel Millà, Guy Lacoste i Jean-Clément Hernandez. La Diputació de Lleida també s’ha sumat a aquest reconeixement de la mà de la diputada Josefina Bernades.

Durant els parlaments, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha lloat la tasca de les persones i entitats que “han contribuït a forjar i mantenir les relacions entre Tàrrega i Blaye”. Alhora s’ha destacat la divulgació de les respectives tradicions i costums que han aportat els intercanvis culturals succeïts en el decurs dels anys. Per la seva part, la consellera Chantal Baudère ha afirmat que el vincle entre Tàrrega i Blaye “és un viu exemple de la fraternitat europea”. No ha faltat l’habitual intercanvi d’obsequis, com llibres sobre el patrimoni local i productes gastronòmics (els reconeguts vins de Blaye). També s’ha entregat una fotografia de gran format de la ciutadella de Blaye, un dels símbols de la vila gal·la.
La delegació de Blaye ha viatjat aquesta vegada fins a Tàrrega amb la Chorale Jaufré Rudel, la qual oferí un concert dissabte passat a a l’Església de l’Escola Pia. A la part final actuaren també junt amb l’Orfeó Nova Tàrrega, agrupació que celebra enguany el seu centenari. La seva presidenta, Maria Ramos, ha obsequiat la coral francesa amb un llibre sobre el Mestre Güell, fundador de l'Orfeó Nova Tàrrega. Val a dir que una delegació de Tàrrega, amb l’Esbart Albada i La Fal·lera Gegantera, ja visità Blaye l’estiu passat com a inici del 30è aniversari de l’agermanament.

  • Compartir a