Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega adoptarà mesures per reduir la velocitat del trànsit al nucli urbà

L’Ajuntament de Tàrrega adoptarà mesures per reduir la velocitat del trànsit al nucli urbà

Publicat el 28-08-2019
En una primera fase s’instal·laran bandes reductores en 7 carrers on els vehicles excedeixen de forma reiterada el límit de velocitat, segons una diagnosi efectuada per la Policia Local
L’Ajuntament de Tàrrega adoptarà mesures per reduir la velocitat del trànsit al nucli urbà

Imatge de l'Avinguda de l'Onze de Setembre, a Tàrrega, on s'instal·laran bandes reductores de velocitat

Diagnosi de mobilitat realitzada en base als resultats del radar pedagògic mòbil, peticions formulades per veïns i l’índex d’accidents registrats

La Policia Local de Tàrrega ha fet una diagnosi de mobilitat amb l’objectiu d’aplicar mesures correctores per reduir la velocitat del trànsit dins el nucli urbà. Es tracta d’una avaluació per determinar en quines vies de la ciutat els vehicles excedeixen de forma reiterada el límit de velocitat establert (la capital de l’Urgell és majoritàriament zona 30). En aquests carrers, la Regidoria de Governació té previst d’instal·lar bandes reductores de velocitat, elements que ajudaran a millorar significativament la seguretat viària. La diagnosi s’ha realitzat en base als resultats obtinguts mitjançant el radar pedagògic mòbil que s’ha anat traslladant en diversos punts de la ciutat. També s’han valorat les peticions formulades pels veïns i l’índex d’accidents registrats.

En una primera fase, l’Ajuntament de Tàrrega instal·larà bandes reductores durant el proper setembre en 7 vies urbanes on s’han detectat casos reiterats en què se supera el límit de velocitat. Són els carrers del Nord, Santa Clara, Verge de Montserrat, Roger de Llúria, Rosa Sensat, Blaia i l’avinguda de l’Onze de Setembre. Si es comprova l’efectivitat dels ressalts, el consistori no descarta estendre la mateixa mesura en altres vials de la ciutat durant els propers mesos.

“Garantir la seguretat dels vianants és una prioritat que ens hem fixat en matèria de mobilitat”, ha assegurat la regidora de Governació, Núria Robert. En aquest sentit, “treballarem també per potenciar a Tàrrega el model de pacificació del trànsit i els desplaçaments a peu o en bicicleta”, ha afegit. La capital de l’Urgell implantà l’any 2016 la “zona 30” a gairebé tot el seu nucli urbà. Al mateix temps, el límit de velocitat es fixà en 20 km/h als carrers del nucli antic.

  • Compartir a