Sou a: Inici / Notícies / El grup de cosidores de Tàrrega reparteix mascaretes a persones en situació de risc en tres establiments de la ciutat

El grup de cosidores de Tàrrega reparteix mascaretes a persones en situació de risc en tres establiments de la ciutat

Publicat el 01-04-2020
Campanya ciutadana de Cartaes, Alba i La Soll, que també han impulsat la confecció de 100 bates per al CAP · L'Ajuntament de Tàrrega continua col·laborant amb aquesta iniciativa i assumirà el cost del material de les bates

El grup de voluntàries amb màquina de cosir creat per Cartaes, Alba i La Soll ja ha produït en poc més d'una setmana més de 2.200 mascaretes casolanes. La majoria ja s'han repartit en residències, entitats i empreses davant la crisi del coronavirus. A partir d'avui dimecres 1 d'abril, s'obre la repartició de mascaretes casolanes a les persones en situació de risc que pugui requerir-les. En concret s'habilitaran 3 establiments de Tàrrega on es controlarà la distribució de dues mascaretes per persona: Supermercat Condis (Carrer de Sant Pelegrí, 71), la botiga d'aliments Fem Cadena (Avinguda de Barcelona, 12) i la fruiteria Garcia Vicent (Avinguda de Catalunya, 15). Des de les entitats es demana prudència i responsabilitat a la població i habilitarà la distribució a familiars  de les persones en situació de risc perquè puguin aconseguir les mascaretes.

D'altra banda, el grup de cosidores ha començat aquesta setmana la confecció de 100 bates destinades al CAP de Tàrrega i residències. La nova campanya sorgeix per subministrar aquest tipus de material davant la previsió que es puguin esgotar les bates d'aquest tipus en els pròxims dies o setmanes. El disseny de les bates ha estat confeccionat per l'atelier targarina Alba Minguella seguint els criteris tècnics que ha sol·licitat el CAP de Tàrrega perquè puguin ser vàlids per al personal sanitari. L'Ajuntament de Tàrrega continua col·laborant amb aquesta iniciativa solidària i assumirà el cost del material de la confecció de les bates.

Des del consistori també s'està coordinant totes les necessitats de les persones en situació de risc conjuntament amb el grup de voluntaris que ajuda en la distribució. El grup de cosidores targarines compta actualment amb una vuitantena de membres que durant la setmana passada van elaborar més d'un miler de mascaretes casolanes que s'han distribuït a residències, empreses, entitats i persones en situació de risc que podien requerir l'ús d'aquest material davant la crisi del coronavirus.

El mail de contacte per qualsevol dubte o possiblitat de donatiu és lasolltarrega@gmail.com

  • Compartir a