Sou a: Inici / Notícies / El nou govern municipal de Tàrrega s'estructurarà en 8 regidories accentuant les polítiques socials i mediambientals

El nou govern municipal de Tàrrega s'estructurarà en 8 regidories accentuant les polítiques socials i mediambientals

Publicat el 04-07-2023
Acord dels grups d'ERC, CUP i PSC per organitzar el cartipàs, que preveu cinc tinències d'alcaldia · Atenció integral a les persones, transició energètica, promoció del municipi, foment de l'ocupació i feminisme, entre els eixos d'actuació · La nova organització de govern es portarà a votació del Ple durant el mes de juliol
El nou govern municipal de Tàrrega s'estructurarà en 8 regidories accentuant les polítiques socials i mediambientals

Foto de grup del nou Equip de Govern de l'Ajuntament de Tàrrega, integrat pels grups ERC, CUP i PSC

Els grups municipals d’ERC, CUP i PSC a l’Ajuntament de Tàrrega han tancat l’acord per configurar el cartipàs corresponent al nou mandat 2023 - 2027. L’Equip de Govern, encapçalat per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú (ERC), s’estructurarà en 8 regidories que desplegaran un ampli ventall de polítiques socials d’atenció integral a les persones, transició energètica, noves infraestructures i promoció del municipi. Feminisme, habitatge, món rural o cultura esdevindran altres eixos d’actuació.

Un govern estable, eficaç i d’esquerres

“L’organització del cartipàs municipal continua garantint una gestió eficaç, àgil i transparent de l’ens a la vegada que evoluciona cap a una major sensibilització vers temes socials i mediambientals”, assenyala l’alcaldessa juntament amb Laia Recasens i Silveri Caro, caps dels grups municipal de la CUP i PSC respectivament.

El nou Equip de Govern tindrà majoria absoluta a l’arc consistorial amb un total de 9 regidors: 5 (ERC), 3 (CUP) i 1 (PSC). L’acord entre aquestes tres forces, que ja es va produir en l’anterior mandat municipal, també es va traduir en la investidura d’Alba Pijuan Vallverdú com alcaldessa el passat 17 de juny. D’altra banda, l’esmentat govern de coalició durà els 8 regidors de Junts per Tàrrega a l’oposició.

Cinc tinències d’alcaldia

El cartipàs estableix cinc tinències d'alcaldia (el mateix nombre que en l’anterior Corporació Municipal), distribuïdes de forma transversal entre les tres forces de l’Equip de Govern. Les cinc tinències d’alcaldia, juntament amb l’alcaldessa, integraran la Junta de Govern Local.

Laia Recasens (CUP) ocuparà la 1a tinència d’alcaldia; José Luis Marín (ERC), la segona; Silveri Caro (PSC), la tercera; Miquel Nadal (CUP), la quarta; i Núria Robert (ERC), la cinquena.

Atribucions de govern

Pel que fa a les atribucions de govern, les delegacions queden fixades així:

Laia Recasens (CUP) continuarà com a regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient. A la seva cartera s’afegirà Aigua i, com a novetat en el cartipàs, Transició Energètica.

José Luis Marín (ERC) es mantindrà al capdavant de la Regidoria d’Urbanisme.

Silveri Caro (PSC) continuarà com a regidor d’Esports, competències a les quals sumarà Salut.

Miquel Nadal (CUP) es farà càrrec de Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge.

Núria Robert (ERC) continuarà al capdavant de la Regidoria de Promoció Econòmica, Governació, Seguretat i Turisme, competències a les quals sumarà Treball.

Jordi Badias (ERC) gestionarà la Regidoria de Finances i Transparència.

Alba Castellana (ERC) assumirà la Regidoria d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes (aquesta última àrea substitueix Igualtat).

Maria Teresa Arbonés (CUP) es farà càrrec de la Regidoria de Pobles, a les quals se sumarà Ruralitat en suport a la pagesia i contra el despoblament.

D’altra banda, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú continuarà gestionant directament les competències de Recursos Humans, Comunicació, Patrimoni, Memòria Històrica i FiraTàrrega.

Al juliol, aprovació del cartipàs i el règim retributiu

És previst de portar el cartipàs a votació del Ple durant la primera quinzena de juliol. A la proposta d’acord s’establirà també el règim retributiu dels càrrecs electes, en el qual encara s’està treballant.

Mentrestant, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha emès un decret mitjançant el qual ha prorrogat les competències delegades a quatre regidors de l’anterior Equip de Govern que es mantenen a la nova Corporació Municipal. Es tracta de Laia Recasens, José Luis Marín, Silveri Caro i Núria Robert. Amb aquesta mesura “garantim la continuïtat en la gestió ordinària de diverses àrees de l’ens a l’espera de l’aprovació definitiva del cartipàs”.

CARTIPÀS MUNICIPAL · AJUNTAMENT DE TÀRREGA · 2023 – 2027

Laia Recasens Elias (CUP) · 1a Tinent d’Alcaldia
Regidoria de Serveis Municipals, Medi Ambient, Transició Energètica i Aigua

José Luis Marín Ruiz (ERC) · 2n Tinent d’Alcaldia
Regidoria d’Urbanisme

Silveri Caro Cabrera (PSC) · 3r Tinent d’Alcaldia
Regidoria d’Esports i Salut

Miquel Nadal Talavera (CUP) · 4t Tinent d’Alcaldia
Regidoria de Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

Núria Robert Ferrer (ERC) · 5a Tinent d’Alcaldia
Regidoria de Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme

Jordi Badias Solans (ERC)
Regidoria de Finances i Transparència

Alba Castellana Rosinés (ERC)
Regidoria d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes

Maria Teresa Arbonés Tost (CUP)
Regidoria de Pobles i Ruralitat

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú (ERC) gestionarà directament les àrees de Recursos Humans, Comunicació, Patrimoni, Memòria Històrica i FiraTàrrega

Equip de Govern 2023-27

  • Compartir a