Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega expressa el seu rebuig a la guerra i condemna l'atac de Rússia a Ucraïna

Tàrrega expressa el seu rebuig a la guerra i condemna l'atac de Rússia a Ucraïna

Publicat el 02-03-2022
L'Ajuntament se suma al municipalisme català i fa una crida per a una solució pacífica al conflicte · Desenes de desenes de persones participen en una concentració a la plaça Major per dir 'no' a la guerra i en solidaritat amb el poble ucraïnès
Tàrrega expressa el seu rebuig a la guerra i condemna l'atac de Rússia a Ucraïna

Desenes de desenes de persones es van concentrar per mostrar el seu suport a la Comunitat Ucraïnesa de Tàrrega

Tàrrega ha expressat aquest 1 de març el seu ferm rebuig a la guerra, ha reclamat una solució pacífica al conflicte entre Rússia i Ucraïna i ha mostrat la seva solidaritat amb el poble ucraïnès. Amb aquesta concentració, celebrada aquest dimarts a les 7 de la tarda a la plaça Major, Tàrrega s’ha sumat al municipalisme català en la condemna del conflicte bèl·lic iniciat per Rússia contra Ucraïna el passat 24 de febrer. Així doncs, desenes de desenes de persones, així com representants de tots els grups de l’arc consistorial amb l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú al capdavant, han participat en la protesta. Durant l’acte representants de totes les formacions polítiques amb representació al consistori, així com membres de la comunitat ucraïnesa de la ciutat han llegit la “Declaració institucional de la Federació de Municipis de Catalunya de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau”.

La societat catalana i el municipalisme estem compromesos amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, com hem mostrat de forma reiterada en els anys. La diplomàcia ha de ser la via de resolució dels conflictes” relata el text que alhora exigeix “el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa. També exigim retrobar el diàleg per a la construcció de pau”. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, ha afirmat que aquesta concentració vol mostrar el “suport a Ucraïna i, molt especialment, al mig miler d'ucraïnesos que viuen a Tàrrega i tenen familiars i amics al seu país d'origen. Estem al vostre costat”.

Campanya en suport de la població ucraïnesa

Recollida medicaments UcraïnaD’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega i la comunitat ucraïnesa de la ciutat es van reunir aquest dilluns per tal de posar en marxa diverses iniciatives per ajudar la població d’Ucraïna afectada per aquest conflicte bèl·lic. Així doncs, s’ha impulsat una campanya de recollida de medicaments i material de primers auxilis i una altra de sacs de dormir, estores, piles i bateries externes. Alhora, tothom qui ho desitgi pot fer aportacions econòmiques a través de Càritas i Creu Roja.

Recollida material UcraïnaAquells que vulguin col·laborar en aquesta campanya solidària poden portar o adquirir medicaments i material de primers auxilis a les farmàcies de la ciutat. Es necessita: Clorhexidina, Betadine, guants de goma, embenatges de 6 i 4 polzades, Paracetamol, esparadrap, torniquets venosos, Ibuprofè, Metamizol (Nolotil), guix adhesiu, pegats anticremades, crema o esprai contra les cremades (Silviderma) i pegats oculars.

També es recullen sacs de dormir, estoretes aïllants, power bank (bateria externa mínim 10.000 mAh) i piles. En aquest cas, el material es pot portar a les escoles de la ciutat, a la Casa Consistorial (plaça Major, 1 en horari de 8 del matí a les 8 del vespre) i a les oficines d'Acció Social (c/ de Sant Pelegrí, 74 de 8 del matí a 3 de la tarda).

Pel que fa als donatius, es poden realitzar a través d'aquests números de compte corrent de Càritas (Santander: ES88 0049 6791 7121 1600 9428 · Caixabank: ES31 2100 5731 7502 0026 6218). Alhora, també es poden fer aportacions mitjançant Creu Roja, que ha posat a disposició de la ciutadania la pàgina web www2.cruzroja.es/-/ayuda-crisis-ucrania (des d’on es poden fer donatius puntuals o aportacions mensuals), així com ingressos a diversos comptes corrents de diferents entitats bancàries, entre altres vies.

 

  • Compartir a