Sou a: Inici / Notícies / Rosa Maria Perelló (CiU) renova el càrrec d'alcaldessa de Tàrrega per segon mandat consecutiu

Rosa Maria Perelló (CiU) renova el càrrec d'alcaldessa de Tàrrega per segon mandat consecutiu

Publicat el 13-06-2015
Ha estat elegida durant la constitució del nou consistori en encapçalar la llista més votada · L’Ajuntament de Tàrrega obre el 10è mandat municipal d’ençà la recuperació de la democràcia · Cinc forces polítiques (CiU, CUP, ERC, PSC i Comú) integren un arc consistorial sense majoria absoluta i que incorpora 13 nous regidors en relació a la passada legislatura

Vegeu més fotos al nostre Facebook, fent un clic aquí

Vegeu aquí la crònica de Tàrrega TV

Rosa Maria Perelló (CiU) ha estat avui investida com a alcaldessa del municipi de Tàrrega, renovant així el càrrec per segon mandat consecutiu. La proclamació ha tingut lloc durant la sessió extraordinària de constitució del nou consistori, sorgit de les eleccions municipals del passat 24 de maig i corresponent a la legislatura 2015/2019. En el decurs de la votació d'investidura, cap candidatura ha obtingut la majoria absoluta i Perelló ha estat reelegida alcaldessa en encapçalar la força més votada.

ROSA MARIA PERELLÓ ESCODA (CiU): 8 vots
JAUME FOLGUERA BAIX (ERC): 3 vots
SILVERI CARO CABRERA (PSC): 2 vots
JOAN FORNSUBIRÀ MARSOL (CdT): 1 vot

3 vots nuls · Carlos Vílchez, portaveu de la CUP, ha explicat que el tres edils del seu grup han votat de forma solidària per Ramon Boldú, regidor electe de la seva formació que s’ha vist obligat a renunciar a l’acta de regidor en ser treballador de la plantilla municipal.

13 noves incorporacions     El nou Ajuntament de Tàrrega ha iniciat la desena legislatura des de la recuperació de la democràcia amb cinc forces polítiques a l’arc consistorial: CiU (8 regidors), CUP (3 regidors), ERC (3 regidors), PSC (2 regidors) i Comú de Tàrrega (1 regidor). D’aquestes, dues hi són representades per primera vegada (CUP i Comú). Així mateix, en relació al mandat anterior, el consistori de Tàrrega incorpora 13 cares noves. D’aquestes, 11 s’estrenen com a edils per primer cop i 2 ja havien exercit el anteriorment. Són Silveri Caro (PSC), que ja fou regidor entre els anys 1995 i 2003 pel mateix grup polític, i Joan Fornsubirà (Comú), que fou regidor el mes de maig del 1999 en representació d’IC.

Prometre o jurar el càrrec       La sessió s’ha iniciat amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada per la regidora més gran, Josefina Bernades, i el més jove, Raül Palacios. Tot seguit han promès o jurat el càrrec els 17 regidors. Tots a excepció del PSC ho han fet “per imperatiu legal”. Se’ls ha imposat també la venera. Després de la votació d’investidura, la Presidenta de la Mesa d'Edat, Josefina Bernades, ha lliurat la vara d’alcaldessa a Rosa Maria Perelló, qui ha jurat el càrrec “per imperatiu legal” i ha afegit el seu compromís “a favor d’un estat català, lliure i sobirà”.

Estendre la mà a l’oposició      En el seu discurs posterior, l’alcaldessa ha estès la mà a l’oposició “posant les màximes facilitats per escoltar les seves propostes” i ha manifestat que treballarà amb “proximitat i diàleg”. Per la seva part, Carlos Vílchez (CUP) ha posat de manifest que al consistori “hi ha una majoria social dels grups d’esquerres”. Jaume Folguera (ERC) ha afirmat que la formació treballarà “pel bé comú i la transparència”. Silveri Caro (PSC) ha avançat que prioritzaran “la lluita contra les desigualtats socials”. Finalment, Joan Fornsubirà (Comú) ha destacat que s’esforçarà “perquè ningú se senti desamparat i exclòs de la societat”.

COMPOSICIÓ DE L'ARC CONSISTORIAL · MANDAT 2015-2019

ROSA MARIA PERELLÓ ESCODA (CiU)

CARLES PASCUAL PASCUAL (CiU)

JOSEP CASTELLÓ SOLÀ (CiU)

RAÜL PALACIOS BOVER (CiU)

JOSEFINA BERNADES GARCIA (CiU)

MARTÍ PIJUAN RIERA (CiU)

NÚRIA FRANQUESA SANAHUJA (CiU)

GABRIEL LACAMBRA GARCIA (CiU)

CARLOS VILCHEZ RIBERA (CUP-PA)

MONTSERRAT GARCIA CASTELLÓ (CUP-PA)

GEMMA MINGUELL AMENÓS (CUP-PA)

JAUME FOLGUERA BAIX (ERC-MES-AM)

JOAN PALOU PADILLA (ERC-MES-AM)

MIREIA CAUS BONCOMPTE (ERC-MES-AM)

SILVERI CARO CABRERA (PSC-CP)

NOELIA SOTO GONZÁLEZ (PSC-CP)

JOAN FORNSUBIRÀ MARSOL (CdT-E)

  • Compartir a