Sou a: Inici / Notícies / Salut realitza avui a Tàrrega el primer cribratge poblacional a Catalunya amb proves PCR d'automostra

Salut realitza avui a Tàrrega el primer cribratge poblacional a Catalunya amb proves PCR d'automostra

Publicat el 21-04-2021
Al Pavelló Municipal d’Esports i adreçat a persones de 18 a 65 anys · En especial, es fa una crida a les persones que hagin tingut contacte estret amb casos positius en l’àmbit laboral · S'han registrat 165 inscripcions prèvies i encara hi ha franges horàries disponibles · La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega i Creu Roja Urgell
Salut realitza avui a Tàrrega el primer cribratge poblacional a Catalunya amb proves PCR d'automostra

Primers cribratges realitzats avui al Pavelló Municipal d'Esports de Tàrrega · Foto: Assumpta Pijuan

El Departament de Salut realitza avui dimecres un nou cribratge poblacional a Tàrrega per a detectar possibles casos de Covid-19. Les proves s’efectuen al Pavelló Municipal d’Esports, des de 2/4 de 10 del matí i fins a 2/4 de 6 de la tarda, i s’adrecen a persones asimptomàtiques d’entre 18 i 65 anys d’edat. Es fa una crida sobretot a les persones que hagin tingut contacte estret amb casos positius de coronavirus en l’àmbit laboral. Es dona la circumstància que Salut ha diagnosticat durant els últims dies una elevada xifra de nous casos positius a Tàrrega que corresponen a treballadors de petites i mitjanes empreses.

El cribratge consta de proves PCR d’automostra, les quals milloren la capacitat de detecció de la Covid-19. Aquest tipus de proves s’han aplicat fins ara en col·legis i universitats. Tàrrega és el primer municipi de Catalunya on es fa un cribratge massiu amb PCR d’automostra, segons ha informat SalutA més de cedir el Pavelló Municipal d’Esports, l’Ajuntament de Tàrrega habilità un formulari d’inscripció en línia mitjançant el web www.tarrega.cat/cribratge. 165 persones han formalitzat la seva inscripció i encara queden un centenar de places disponibles a les franges horàries de 10:30 a 13h i de 15:30 a 17h (ara ja no cal inscripció prèvia).

El consistori targarí ha remès avui una nota informativa al teixit empresarial del municipi informant de la convocatòria del cribratge poblacional. Divendres passat també ja van rebre un altre comunicat alertant dels nombrosos casos positius de Covid-19 detectats a la capital de l’Urgell, molts dels quals corresponen a treballadors de petites i mitjanes empreses (es parlava d’un total de 76 nous casos diagnosticats entre el 8 i el 16 d’abril).

L'Ajuntament de Tàrrega cedeix edificis municipals al Departament de Salut per a la realització de cribratges i l'administració de vacunes. Són el Pavelló Municipal d'Esports, l'Espai MerCAT i la Biblioteca Germanes Güell. La Regidoria de Salut i Creu Roja Urgell també col·laboren en les diferents campanyes.

  • Compartir a