Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega rep en donació el fons fotogràfic i audiovisual de Jaume Grau Sibila

L’Ajuntament de Tàrrega rep en donació el fons fotogràfic i audiovisual de Jaume Grau Sibila

Publicat el 14-07-2021
La documentació, dipositada a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, testimonia la vida targarina i de poblacions veïnes des dels anys 60 · Ara s’organitzarà per facilitar-ne la consulta i difusió
L’Ajuntament de Tàrrega rep en donació el fons fotogràfic i audiovisual de Jaume Grau Sibila

Acte de signatura celebrat a la Casa Consistorial de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha rebut en donació el fons fotogràfic i audiovisual personal del comerciant i aficionat a la fotografia Jaume Grau Sibila (1932 – 2011) per part dels seus dos fills Jaume i Lluís. Al seu torn, el consistori targarí dipositarà el fons a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell per a la seva custòdia i catalogació, fent-lo accessible als investigadors i al conjunt de la ciutadania. L’ingrés de la documentació s’ha formalitzat mitjançant un acte de signatura celebrat a la Casa Consistorial. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha expressat l’agraïment per la donació, que contribuirà a ampliar el patrimoni gràfic de l’Arxiu disponible per al públic.

A l’acte de signatura també ha assistit el director de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, Carles Quevedo, que ha destacat la significació d’un fons que ara s’organitzarà per facilitar-ne la consulta i difusió. La cessió recull instantànies, pel·lícules i vídeos que el targarí d’adopció Jaume Grau Sibila va produir des de finals de la dècada dels 60 del segle XX, com activitat de lleure al llarg de vora mig segle. En concret, aquest material està compost per més de 14.000 positius de color, 1.020 cintes de VHS, 324 cds, 183 DVDs i 114 pel·lícules. Són documents que testimonien la vida targarina i de poblacions veïnes en diferents moments i àmbits: cultural, social, esportiu i familiar.

  • Compartir a