Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Tàrrega signa el conveni per ajudar a preservar l'espai natural Anglesola - Vilagrassa

L'Ajuntament de Tàrrega signa el conveni per ajudar a preservar l'espai natural Anglesola - Vilagrassa

Publicat el 27-02-2019
Acord en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent de l'Associació Leader, que també aposta per posicionar les terres de Lleida com a destí ecoturístic
L'Ajuntament de Tàrrega signa el conveni per ajudar a preservar l'espai natural Anglesola - Vilagrassa

Acte celebrat a Bellpuig, on s'ha signat el conveni de l'espai natural Anglesola - Vilagrassa

L’Associació Leader de Ponent, conjuntament amb el Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, ha presentat les novetats d’Espais Naturals de Ponent, un projecte de territori que ha aconseguit la seva consolidació desenvolupant noves ofertes de turisme sostenible. Joan Trull, president de l’Associació Leader de Ponent, ha expressat la voluntat de continuar amb la creació de nous projectes que reivindiquin el gran valor del patrimoni natural, paisatgístic i arquitectònic que hi ha a la zona.

Destaquen en aquest sentit la signatura de nous convenis per garantir el manteniment d'espais naturals. En l'acte de presentació celebrat al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha signat el conveni entre els ajuntaments d’Anglesola, Vilagrassa i Tàrrega per ajudar a preservar l'espai natural d’Anglesola – Vilagrassa. Situat a la zona central de la comarca de l’Urgell, pertany als municipis de Tàrrega, Anglesola i Vilagrassa. Destaca el conreu herbaci, que ocupa el 94% de la seva superfície total.

Es vol garantir la preservació dels espais naturals, fomentar l'ecoturisme i potenciar l'economia al territori

La presència del riu d’Ondara i diversos canals secundaris del canal d’Urgell permeten l’existència de conreus herbacis extensius de regadiu a l’extrem sud i central de l’espai natural. La vegetació natural existent ocupa 137 ha que s’estenen a l’est de la carretera C-53 d’Anglesola a Tornabous. Està constituïda per matollars halonitròfils de sòls àrids. En aquesta àrea s’hi troba els principals nuclis reproductors d’aus protegides.

Espais Naturals de Ponent és un projecte impulsat per l’Associació Leader de Ponent amb l’objectiu de realçar els valors dels espais naturals de Ponent, en primer lloc, entre la població local per tal de garantir la seva preservació i, segon lloc, entre la població forana per tal de fomentar l'ecoturisme i que aquest ajudi a diversificar i potenciar l'economia al territori. Aquests espais naturals compten amb una gran varietat de flora i diversitat d’espècies animals i d’ocells. Tanmateix, malgrat aquesta riquesa natural i l’excepcionalitat dels seus paisatges que encara són poc coneguts – tant per autòctons com per forans-, no compten amb una percepció pública adequada al seu valor.

  • Compartir a