Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega reprèn les estades de joves de la població agermanada de Blaye per fer pràctiques de formació

Tàrrega reprèn les estades de joves de la població agermanada de Blaye per fer pràctiques de formació

Publicat el 13-09-2022
Aprenentatge d'atenció a les persones en entitats socials, empreses, centres educatius i serveis municipals · Són una vintena d'alumnes francesos de la Maison Familiale du Blayais
Tàrrega reprèn les estades de joves de la població agermanada de Blaye per fer pràctiques de formació

Imatge de la recepció de benvinguda que l'Ajuntament de Tàrrega ha ofert als joves estudiants

Alumnes provinents de la població francesa de Blaye, a la regió de la Gironda, fan estada a Tàrrega fins al 25 de setembre. L’objectiu és la realització de pràctiques professionals de formació en entitats socials, centres educatius i serveis municipals de la capital de l’Urgell. Es tracta d’una vintena de joves del centre Maison Familiale du Blayais que es volen especialitzar en serveis d’atenció a les persones. L’estada, que enguany es reprèn després de la pandèmia, és fruit de l’agermanament entre Blaye i Tàrrega.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i els regidors de l’Àrea de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, i de l’Àrea de Cultura, Carlos Vílchez, han ofert una recepció de benvinguda al grup d’estudiants, acte que ha tingut lloc a la Sala de Plens de la Casa Consistorial. També hi han assistit representants de les entitats, empreses, centres i serveis municipals participants en aquesta iniciativa. Alba Pijuan Vallverdú ha donat la benvinguda als joves estudiants i ha agraït la col·laboració de tots els centres de treball i professionals que fan possible l’estada a Tàrrega.

Els vincles entre Tàrrega i Blaye, que acumulen més de 30 anys d’història amb nombrosos intercanvis i visites, es reforcen amb la creació de Confluence des Arts, una nova entitat paral·lela a l'Agrupació d'Amics Tàrrega - Blaye que potencia els enllaços entre ambdós territoris. La nova associació es va presentar dimecres passat al Local Social de la Societat Ateneu i ja va participar en l’acte institucional de la Diada a la capital de l’Urgell.

  • Compartir a