Vegeu més fotografies al nostre Facebook, fent clic aquí

Vegeu el vídeo d'imatges aèries de l'acte central de la Jamborinada, fent clic aquí

Tàrrega ha viscut aquest cap de setmana amb un gran èxit la Jamborinada, la trobada més gran feta mai a Catalunya al voltant del moviment escolta. Uns 13.000 infants i joves han ocupat avui al matí l’esplanada del CAP per celebrar l’acte central tot distribuint-se per branques i dibuixant un mosaic de colors taronja, groc, blau, vermell i verd. El manifest elaborat a partir de les aportacions de diferents escoltes i guies d’arreu del territori ha agafat el relleu a l’escena. Els mateixos infants i joves han estat els encarregats de llegir-lo per parts i fer sentir així la seva veu per demostrar que volen deixar el món millor de com l’han trobat. El manifest també ha inclòs una part centrada en els conflictes i les desigualtats que existeixen actualment al món i s’ha demanat, amb el lema “Open the borders!”, l’obertura de les fronteres. Tot plegat amb el fi d’entendre la diversitat com una font de riquesa per fer una societat millor i a favor de la igualtat.

També han intervingut els càrrecs institucionals que han assistit a l’acte, entre els quals la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que ha anunciat la creació d’un grup de treball amb participació del moviment escolta i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya per elaborar la normativa sobre el lleure. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha qualificat la Jamborinada com una “experiència que romandrà en l’imaginari de la ciutat" i també n’ha valorat la seva “essència i ideari alhora de treballar per un món millor”. Perelló ha destacat l'empremta de valors i convivència que la Jamborinada deixa a Tàrrega i ha subratllat l'èxit de la capital de l'Urgell com a ciutat amfitriona.

Per la seva part, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha manifestat “l’orgull” que representen els escoltes i guies per la seva tasca i contribució a la societat. Forcadell també ha fet una crida per fer arribar els caus a tots els racons del país i estendre així encara més la força del moviment escolta. La cançó de la Jamborinada, “La força per moure el món”, de Mandràgora Reggae,  ja convertida en tot un himne, ha posat de peu a tota la multitud, que l’ha cantat a una sola veu amb fulards a l’aire de tots els escoltes i guies. L'Ajuntament de Tàrrega, que ha bolcat recursos logístics i de seguretat, ha fet una valoració molt positiva de la Jamborinada com a projecció de la ciutat a l'exterior.