Sou a: Inici / Notícies / L'alcaldessa Rosa Maria Perelló, amb la Societat Ateneu a la gala de lliurament de la Creu de Sant Jordi

L'alcaldessa Rosa Maria Perelló, amb la Societat Ateneu a la gala de lliurament de la Creu de Sant Jordi

Publicat el 17-05-2019
A l'acte també assistiren regidors del consistori i un grup de targarins i targarines lligats a l'entitat centenària · Distinció de la Generalitat de Catalunya pels seus 100 anys de trajectòria i "en reconeixement a la seva tasca de divulgació de la història i tradició, i del caràcter referencial d’un col·lectiu que treballa per la cultura i per la ciutadania”

El president de la Societat Ateneu de Tàrrega, Antoni Tàcies, ha recollit la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en la gala de lliurament celebrada el dijous 16 de maig a l'Auditori del Fòrum. L'entitat targarina ha rebut la distinció pels seus 100 anys de trajectòria i "en reconeixement a la seva tasca de divulgació de la història i tradició i del caràcter referencial d’un col·lectiu que treballa per la cultura i per la ciutadania”.

L'alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha acompanyat Tàcies juntament amb els regidors Jaume Folguera, Raül Palacios, Joan Palou i Martí Pijuan, a més d'un grup de targarins i targarines que no s'han volgut perdre aquest moment emotiu i ple de significació. El consistori ha felicitat la Societat Ateneu per aquesta distinció, reconeixement que arriba dies després Antoni Tàcies pronunciés el Pregó de la Festa Major de Tàrrega. 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha entregat la Creu de Sant Jordi a 28 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat. La Creu de Sant Jordi, creada el 1981, és un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya a les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya. En aquest sentit, el president Quim Torra ha assegurat que "Catalunya és la seva gent. I com més lluny va la seva gent, més lluny va Catalunya". Per la seva banda, la consellera de Cultura, Mariàngela Villalonga, ha explicat que "la concessió de les Creus de Sant Jordi és un acte de reconeixement, fonamentat en el zel en que el Govern de la Generalitat posa en la valoració de l'excel·lència, és el reconeixement a les persones i entitats que aporten un plus a la comunitat".

  • Compartir a