Sou a: Inici / Notícies / Maria Alba Pijuan Vallverdú (ERC-MES-AM), proclamada nova alcaldessa de Tàrrega

Maria Alba Pijuan Vallverdú (ERC-MES-AM), proclamada nova alcaldessa de Tàrrega

Publicat el 15-06-2019
Obté la majoria absoluta amb 10 vots favorables del nou arc consistorial · Esdevé la primera alcaldessa d’una força d’esquerres a la capital de l’Urgell · La nova Corporació Municipal està formada per més dones (10) que homes (7)
Maria Alba Pijuan Vallverdú (ERC-MES-AM), proclamada nova alcaldessa de Tàrrega

Maria Alba Pijuan Vallverdú, en el moment de ser investida alcaldessa per part de la presidenta de la Mesa d'Edat, Núria Robert Ferrer, lliurant-li la vara i la venera · Foto: Ràdio Tàrrega

Maria Alba Pijuan Vallverdú ha estat proclamada avui com a nova alcaldessa de Tàrrega. La candidata d’ERC-MES-AM ha obtingut la majoria absoluta de l’arc consistorial constituït avui. En concret, ha rebut 10 vots favorables dels 17 regidors i regidores que configuren la Corporació Municipal corresponent al mandat 2019 – 2023 (l’11è mandat municipal d’ençà la recuperació de les llibertats democràtiques). Maria Alba Pijuan Vallverdú, de 44 anys d’edat i Doctora en Teoria de la Traducció per la UAB, esdevé la primera alcaldessa d’una força d’esquerres a l’Ajuntament de Tàrrega. Un altre fet històric significatiu del nou mandat és que l’arc consistorial inclou més dones (10) que homes (7).

En el decurs de la sessió extraordinària de constitució han pres possessió de l’acta d’edil els 17 regidors i regidores de mà de la Mesa d’Edat, formada per Núria Robert Ferrer (edil de major edat) i Ivonne Pont Valera (edil de menor edat). Precisament, Ivonne Pont Valera, de 23 anys d’edat, és la regidora més jove en la història democràtica de l’Ajuntament de Tàrrega.

Segons els resultats de les Eleccions Locals del passat 26 de maig, l’arc consistorial està format per quatre grups municipals: JxCAT-JUNTS (7 edils); ERC-MES-AM (5 edils); CUP TÀRREGA AMUNT (3 edils) i PSC –CP (2 edils). En relació a l’anterior mandat, 7 regidors i regidores repeteixen mentre que 10 són cares noves. Val a dir que Núria Robert Ferrer ja exercí de regidora a la capital de l’Urgell en el mandat 2003 – 2007. 

Escrutini d’investidura de l’alcalde/alcaldessa de Tàrrega:
· MARIA ALBA PIJUAN VALLVERDÚ (ERC-MES-AM): 10 vots
· ROSA MARIA PERELLÓ ESCODA (JxCAT - JUNTS): 7 vots

Arc Consistorial 2019 - 2023

En el seu discurs d’investidura, l’alcaldessa Maria Alba Pijuan Vallverdú ha manifestat que “volem una ciutat unida, un ajuntament company de tota la ciutadania”. Ha asseverat que “farem costat a les persones, les entitats, les institucions, el comerç, els serveis i la indústria”. En relació a la transparència, ha detallat que "cada euro, cada despesa, cada inversió, cada adjudicació, serà publicada i mostrada a tothom". També ha tingut paraules de referència a la millora dels serveis públics, l'accessibilitat, les zones verdes, la sostenibilitat, la salut, l'ensenyament, les comunicacions i la lluita contra la contaminació ambiental. 

També ha definit el teixit associatiu com “un tresor social que treballa per la cohesió i la convivència”. La nova primera edil ha assegurat que “treballarem de valent, amb Govern i oposició, per consolidar Tàrrega com una capital emprenedora i activa”. En clau general de país, ha afirmat que “no defallirem en la construcció des de Tàrrega de la República Catalana”. Maria Alba Pijuan Vallverdú s'ha convertit en la 6a persona que ocupa l'alcaldia de Tàrrega des de les eleccions democràtiques del 1979, prenent el relleu a Eugeni Nadal, Delfí Robinat, Frederic Gené, Joan Amézaga i Rosa Maria Perelló. 

Composició del nou arc consistorial

ERC-MES-AM
· Maria Alba Pijuan Vallverdú (*) ALCALDESSA
· Ivonne Pont Valera (*)
· Xavier Rossell Aparicio (*)
· Maria Assumpta Pijuan Tarragó (*)
· Núria Robert Ferrer (**)

JxCAT - JUNTS
· Rosa Maria Perelló Escoda
· Carles Pascual Pascual
· Gisel Llobet Domingo (*)
· Martí Pijuan Riera
· Marta Torre Bergadà (*)
· Anna Maria Farré Casaseca (*)
· Raül Palacios Bover

CUP TÀRREGA - AMUNT
· Daniel Esqué Vidal (*)
· Maria Teresa Sala Izuriaga (*)
· Miquel Orobitg Cortada

PSC - CP
· Silveri Caro Cabrera
· Noèlia Soto González

(*) Regidores i regidors electes que prenen possessió de l’acta d’edil per primera vegada
(**) Núria Robert Ferrer, una de les noves incorporacions a l'arc consistorial, ja fou edil en el mandat 2003 - 2007

  • Compartir a