Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega aprova el Pla Normatiu 2020, que preveu la redacció de nous reglaments municipals

L’Ajuntament de Tàrrega aprova el Pla Normatiu 2020, que preveu la redacció de nous reglaments municipals

Publicat el 29-03-2020
L’ens local vol impulsar la creació del Síndic Municipal de Greuges i noves normatives de comunicació, protocol i usos d’equipaments entre altres · També es vol modificar l'ordenança de tinença d'animals, analitzant l’ADN de les femtes dels gossos, per intensificar la lluita contra els amos incívics de mascotes

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local el Pla Normatiu 2020 de l’ens, el qual estableix ordenances i reglaments municipals que es preveu aprovar o modificar de forma substancial en el decurs del present any. Es tracta d’una acció que accentua la transparència i bon govern a l’hora de planificar la reglamentació local amb una especial rellevància jurídica. És el cas, per exemple, del reglament que regularà la creació de la nova figura del Síndic Municipal de Greuges, que amb independència i equitat vetllarà per la transparència i atendrà les queixes formulades per la ciutadania vers l'administració local. Així, es prepara un reglament que emmarcarà el seu funcionament quotidià: procediment, admissió de queixes, dedicació, equip i mitjans disponibles. Alhora, també es preveu que rebi llum verda una nova modificació del reglament de participació ciutadana. Principalment s’hi vol incorporar nous mecanismes de participació veïnal mitjançant eines telemàtiques.

Nous reglaments de comunicació i protocol

La capital de l’Urgell també treballa en la redacció d’un nou reglament que regularà la presència dels regidors i grups municipals als mitjans d’informació i difusió municipal, com és el cas de les publicacions, web, butlletins i emissora municipal de ràdio. També definirà les missions de servei públic dels mitjans audiovisuals municipals. Alhora es prepara un nou reglament de protocol que fixarà la concessió d’honors, distincions i agermanaments del municipi de Tàrrega. El document substituirà l’actual, que és vigent des de l’any 1961 i que cal actualitzar.

Tinença d’animals i usos d’equipaments municipals

Una altra de les previsions del Pla Normatiu fa referència a l’ordenança de tinença i protecció dels animals, vigent des de l’any 1999. El consistori targarí vol implementar-hi els avenços científics que permeten identificar els propietaris dels gossos analitzant l’ADN de les femtes dels animals. Això permetria intensificar la lluita contra els amos de gossos incívics que no recullen els excrements de les mascotes i millorar així la neteja de la via pública. El Pla Normatiu 2020 de l’Ajuntament de Tàrrega contempla també reglaments d’usos per al Centre d’Entitats, potenciant el caràcter públic i obert d’aquest equipament municipal, i de la nova sala boulder del Pavelló d’Esports, un espai d’aprenentatge de l’escalada que s’ha posat en marxa mitjançant un conveni amb l’Agrupació Excursionista de l’Urgell. La creació i/o modificació dels reglaments esmentats tindrà la tramitació habitual per a la seva aprovació i posterior aplicació.

  • Compartir a