Sou a: Inici / Notícies / Laia Recasens Elias pren possessió del càrrec com a nova regidora del grup municipal de la CUP a Tàrrega

Laia Recasens Elias pren possessió del càrrec com a nova regidora del grup municipal de la CUP a Tàrrega

Publicat el 17-12-2021
L'edil assumeix les competències de govern de la Regidoria de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient · Modificació de cartipàs en què també es crea una comissió de seguiment sobre la gestió integral de l'aigua · Aprovació definitiva de la modificació d'ordenances fiscals · Recupereu la sessió al nostre canal de YouTube
Laia Recasens Elias pren possessió del càrrec com a nova regidora del grup municipal de la CUP a Tàrrega

L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i la nova regidora Laia Recasens Elias

El Ple de Tàrrega ha oficialitzat la incorporació de Laia Recasens Elias com a regidora del grup municipal de la CUP en substitució de Teresa Sala Izuriaga, la qual va renunciar al càrrec el passat octubre. Graduada en Periodisme i activista social, Recasens passa a formar part de l’actual Equip de Govern assumint la Regidoria de Serveis Municipals, Medi Ambient i Mobilitat, atribució que també ocupava Sala. La nova edil va prendre possessió del càrrec en la sessió ordinària celebrada ahir dijous i, en nom del consistori, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú li va donar la benvinguda tot desitjant molta sort en aquesta nova etapa.

Les atribucions de govern de Laia Recasens Elias han quedat fixades en la corresponent modificació del cartipàs, també aprovada ahir. Els canvis introduïts també contemplen una nova comissió especial de seguiment sobre la gestió integral de l’aigua (substitueix l’anterior comissió sobre la gestió del subministrament d’aigua potable amb SOREA). Aquest àmbit de govern passarà a integrar-se dins la Regidoria de Finances i Transparència (que ara també suma Aigua), encapçalada pel regidor portaveu de la CUP, Daniel Esqué.

D’altra banda, se suprimeix la comissió de seguiment del contracte de gestió de la piscina coberta. A més, Recasens presidirà la comissió especial de seguiment del Pacte Local per al Desplegament de les Infraestructures de Telefonia Mòbil. La modificació del cartipàs va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) mentre que Junts per Tàrrega es pronuncià en contra. La remodelació del cartipàs també ha comportat canvis en el règim retributiu dels càrrecs electes. Així, Recasens tindrà una dedicació parcial del 65% i Esqué augmenta del 40 al 45% la dedicació en ampliar les seves responsabilitats de govern. La proposta va rebre els vots a favor d’ERC, CUP i PSC i l’abstenció de Junts per Tàrrega.

Aprovació definitiva de la modificació d'ordenances fiscals

En l’apartat de finances, es van aprovar definitivament les modificacions de les ordenances fiscals en relació a l’Impost de Béns Immobles, l’Impost d’Activitats Econòmiques i la taxa de recollida d’escombraries una vegada es van desestimar les al·legacions presentades per Junts per Tàrrega. Pel que fa a la taxa, l’oposició va demanar de conèixer el cost real de la recollida de brossa i no aplicar els augments previstos en els rebuts del servei. Des de l’Equip de Govern s’argumentà que la taxa s’ajusta a les despeses que comporta la seva prestació. Així mateix, va rebre llum verda de forma unànime una nova taxa d’ús de la Nau 18 del Museu Trepat com a espai d’exposicions (270 euros/dia). Pel que fa a urbanisme, van prosperar per unanimitat dues propostes tècniques. D’una banda, la rectificació de l'acord de cessió a la Generalitat de Catalunya d’una finca de 4.619 m2 per a construir-hi la nova estació d'autobusos (queda ara exclòs de l'acord la referència al pas soterrat per a vianants, que s'executarà en un altre projecte paral·lel). I de l’altra, el text refós de la modificació del POUM en referència a la construcció de nous magatzems agrícoles incorporant les prescripcions establertes per la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Nou Pla Local de Joventut

També va prosperar l’acord del nou Pla Local de Joventut 2021- 2025, que donarà continuïtat i potenciarà les polítiques municipals desenvolupades en aquest àmbit. L’objectiu és detectar les necessitats actuals del jovent del municipi tenint en compte a més els efectes de la pandèmia vers la societat. Impulsar l’aprenentatge de competències instrumentals, orientar les persones joves en el procés de formació, promoure la igualtat o millorar l’ocupabilitat són altres eixos del pla. Van votar a favor ERC, CUP i PSC alhora que Junts per Tàrrega es va abstenir adduint poca transparència i participació en el contingut.

  • Compartir a