Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega aprova canviar la denominació del carrer de la “Guàrdia Civil” per la d’“1 d’octubre de 2017”

El Ple de Tàrrega aprova canviar la denominació del carrer de la “Guàrdia Civil” per la d’“1 d’octubre de 2017”

Publicat el 27-04-2018
També rep llum verda una moció a favor de l’alliberament dels presos polítics · Es dona compte de la liquidació de l’exercici 2017 amb un resultat positiu de 416.229 euros
El Ple de Tàrrega aprova canviar la denominació del carrer de la “Guàrdia Civil” per la d’“1 d’octubre de 2017”

Un moment de la sessió del Ple de l'Ajuntament de Tàrrega celebrada el passat 26 d'abril

Accediu aquí a l'enregistrament de la sessió del Ple mitjançant el servei de vídeo-acta

El Carrer de la Guàrdia Civil de Tàrrega passarà a dir-se Carrer de l’1 d’octubre de 2017. Així ho aprovà el Ple de la capital de l’Urgell en la sessió ordinària celebrada el dijous 26 d’abril. La proposta d’acord va rebre llum verda amb els vots favorables de PDeCat i ERC (Equip de Govern), CUP i CdT. Per la seva part, el grup del PSC es va pronunciar en contra. Amb aquesta modificació en el nomenclàtor, Tàrrega “homenatja la jornada històrica del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya”, segons manifestà l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. “Reconeixem així la dignitat que la ciutadania mostrà l’1 d’octubre passat defensant les urnes amb pacifisme tot i la por que van generar les càrregues dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional desplegats”, apuntà la primera edil.

D’altra banda, s’elevà al Ple una moció de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en què es demana “l’alliberament immediat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat Espanyol”. La proposta també prosperà amb els vots favorables de PDeCat, ERC, CUP i CdT mentre que PSC votà en contra. El text també denuncia “l’evident manca de separació de poders a l’Estat espanyol” i apel·la a la justícia internacional “perquè intercedeixi de manera immediata i garanteixi el respecte als drets dels ciutadans catalans”.

En l’apartat de mocions també va rebre llum verda l’expressió de suport a l'ONG Proactiva Open Arms per la seva tasca salvant vides i com a protesta per la immobilització del seu vaixell per part de les autoritats italianes‏. La moció fou proposada pel CdT i fou presentada al Ple amb el consens de tots els grups de l'arc consistorial. Durant la sessió també s’informà sobre la liquidació del pressupost de l’exercici 2017, el qual s’ha tancat amb un resultat positiu de 416.229 euros. El volum d’endeutament (crèdits pendents de pagament) ascendeix a 13.509.439 euros i la ràtio de deute se situa en 84,17%.

  • Compartir a