Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega aposta per la transparència i enregistrarà les sessions del Ple mitjançant el nou sistema de vídeo-acta · El Ple aprova per unanimitat la gravació de les imatges

Tàrrega aposta per la transparència i enregistrarà les sessions del Ple mitjançant el nou sistema de vídeo-acta · El Ple aprova per unanimitat la gravació de les imatges

Publicat el 30-09-2016
S'acorden les contribucions especials per reformar el Carrer Urgell · Aprovada una moció d'ERC per afavorir la inserció laboral de persones amb dificultats · Prospera una moció condemnant els crims del règim franquista i el procés militar que conduí a l'assassinat del President Lluís Companys
Tàrrega aposta per la transparència i enregistrarà les sessions del Ple mitjançant el nou sistema de vídeo-acta · El Ple aprova per unanimitat la gravació de les imatges

Enregistrament del Ple en fase de proves que possibilitarà la confecció de la vídeo-acta

L'Ajuntament de Tàrrega enregistrarà amb imatge i so el contingut íntegre de les sessions del Ple. Aquest document audiovisual configurarà l'anomenada vídeo-acta, la qual substituirà l'acta tradicional transcrita paraula per paraula en suport físic o PDF. La vídeo-acta inclourà un sumari de les diferents propostes d'acord debatudes i els vots emesos. Cadascun dels punts de l’ordre del dia enllaçarà amb el fragment de sessió enregistrat que li correspongui. Així mateix, la vídeo-acta s'acompanyarà de la signatura digital del secretari de la Corporació per a garantir la validesa del document. Amb la incorporació d'aquesta nova eina telemàtica, l'Ajuntament de Tàrrega accentua la transparència de l'ens local i facilita l'accés de la ciutadania a la informació. La mesura, a més, complementa la posada en marxa del portal de transparència al web municipal. El Ple celebrat el dijous 29 de setembre aprovà per unanimitat l'enregistrament de les sessions. De fet, la sessió d’ahir ja es va gravar en fase de proves. En el futur, aquest nou sistema d'enregistrament també permetrà el seguiment de les sessions on-line via streaming i en temps real.

Recurs contenciós administratiu per una modificació del POUM

D'altra banda, el Ple ha aprovat la interposició d'un recurs contenciós administratiu contra la Comissió Territorial d'Urbanisme perquè autoritzi augmentar l'alçada de les tanques i murs en parcel·les d'habitatges, passant dels 60 centímetres actuals als 2 metres d'altura de construcció sòlida. Aquesta modificació del POUM, ja aprovada per la capital de l'Urgell el passat novembre, vol augmentar la seguretat i la intimitat en els habitatges si bé la Comissió Territorial d'Urbanisme encara no s'ha pronunciat al respecte. La proposta ha obtingut els vots favorables de CiU i PSC (Equip de Govern), CUP i CdT mentre que ERC s'ha abstingut.

Contribucions especials per reformar el Carrer Urgell

També pel que fa a Urbanisme, el Ple ha aprovat l'ordenació de contribucions especials que ajudaran a finançar les obres de renovació del Carrer Urgell, en el segment entre la Plaça Major i la Plaça Urgell. Es tracta d’una reurbanització integral caracteritzada per una nova pavimentació de plataforma única. El projecte inclou l’adequació dels serveis bàsics al subsòl amb la substitució del clavegueram, amb una inversió total de 165.424 euros. D’aquesta quantitat, gairebé la meitat (49%) es finançarà amb una subvenció de 80.583 euros del PUOSC. Els altres 84.841 euros els sufragarà el consistori (28.846 euros) i els veïns a través de contribucions especials (55.995 euros). La proposta ha prosperat amb els vots favorables de CiU, PSC, CUP i ERC i l'abstenció de CdT.

Desestimació d'al·legacions per la reparació de la Piscina Coberta

Durant la sessió també s'ha acordat desestimar les al·legacions presentades per l'empresa concessionària de la piscina coberta, a la qual s'instà a reparar o substituir instal·lacions de l'equipament. Així, el consistori continuarà reclamant al contractista que destini 105.331 euros a les esmentades reparacions a partir de dos informes externs encarregats al Consell Català de l'Esport i a JG Ingenieros sobre la gestió de la piscina. CiU, PSC, CUP i CdT s'han pronunciat a favor mentre que ERC s'ha abstingut reclamant una reunió de la comissió de seguiment de la piscina amb la concessionària. Val a dir que, tot i el seu vot favorable, CUP i CdT han insistit en la municipalització de l'equipament com a fórmula més eficaç per a gestionar-lo.  

Moció per incorporar clàusules socials en la contractació de l’Administració Pública Local

En l'apartat de mocions, el grup municipal d'ERC ha presentat una proposta per incorporar clàusules socials en els expedients de contractació pública a l'administració. Aprovat per unanimitat, el text determina que l'ens local afavorirà la contractació de persones amb dificultat d'inserció laboral a més de potenciar mesures de conciliació familiar.

Moció per a commemorar el 76è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys

Una altra moció, presentada inicialment per ERC i a la qual s'han sumat la resta de forces (CiU, PSC, CUP i CdT), també ha prosperat per unanimitat condemnant els crims del règim franquista i el procés militar que conduí a l'afusellament del President Lluís Companys. El document denuncia que "l'Estat espanyol no hagi demanat disculpes per l'assassinat de Companys". Així mateix, el balcó de l'Ajuntament de Tàrrega exhibirà del 10 al 16 d'octubre una pancarta commemorativa del 76è aniversari de l'afusellament del President Companys.

  • Compartir a