Sou a: Inici / Notícies / Actualitzem FAQs: A partir del divendres 19 de juny s'inicia l'etapa de represa gestionada per la Generalitat de Catalunya, sense restriccions de mobilitat al territori

Actualitzem FAQs: A partir del divendres 19 de juny s'inicia l'etapa de represa gestionada per la Generalitat de Catalunya, sense restriccions de mobilitat al territori

Publicat el 18-06-2020
Protecció individual i col·lectiva: Ús de mascareta, higiene de mans i distància de seguretat · Preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats, evitant aglomeracions · Fins al 25 de juny, aforament limitat al 50% en espais tancats i del 75% en espais oberts · Reobertura gradual d'equipaments i serveis municipals de Tàrrega

Última hora > Twitter @ajtarrega @RadioTarrega

A partir de la iniciativa de comunicar diàriament la resposta a les preguntes més freqüents plantejades per la Direcció General de Protecció Civil, la Generalitat de Catalunya crea apartats web per donar resposta a molts dubtes sobre la situació causada per la pandèmia.

> > Web FAQs de la Generalitat sobre la crisi de la pandèmia

>> Web sobre l'etapa de la represa

>> Web de la Generalitat sobre ajuts per pal·liar la crisi

La Generalitat de Catalunya gestiona l'emergència a Catalunya des de la finalització de la fase 3. A partir de la mitjanit del 19 de juny comença a tot Catalunya l’anomenada "etapa de represa", amb la qual ja no hi ha restriccions de mobilitat al territoriAquesta nova etapa implica que la ciutadania ha d'adoptar les mesures necessàries per evitar riscos de propagació de la COVID-19 i ha d'adoptar les següents mesures bàsiques de protecció individual i col·lectiva:

· Higiene freqüent de mans
· Manteniment de grups de convivència habitual el més estables possible minimitzant els contactes socials
· Distància física interpersonal de seguretat
· Ús de mascareta quan no sigui possible mantenir la distància física interpersonal de seguretat
· Preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats, evitant aglomeracions
· Fins al 25 de juny, aforament limitat al 50% en espais tancats i del 75% en espais oberts

Represa

Nova normalitat

El mercat setmanal de Tàrrega restablirà a partir del dilluns 22 de juny la totalitat de les seves parades. Al sector de l’alimentació, flors i plantes, s’afegiran les de productes tèxtils, calçat i complements. És previst de recuperar, per tant, la setantena de marxants de venda no sedentària que habitualment visitaven Tàrrega abans de la crisi sanitària. Amb l’objectiu de garantir la distància de seguretat sanitària i evitar les aglomeracions, els punts de venda hauran d’estar més espaiats. Així, i perquè puguin mantenir alhora la seva ubicació de sempre, les parades reduiran els metres lineals d’ocupació a la via pública. Les parades es distribuiran en els llocs habituals: plaça del Carme, plaça d’Anselm Clavé i carrers d’Agoders, Carme i Torras i Bages, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 2 de la tarda.

Les piscines municipals d’estiu iniciaran la temporada el dissabte 20 de juny amb aforament limitat i franges horàries · Venda d'entrades i abonaments per via telemàtica. El consistori gestionarà directament les instal·lacions implantant al recinte noves mesures higièniques i sanitàries contra la Covid-19. Preus reduïts per a persones amb discapacitat. Altet i Claravalls iniciaran la temporada de piscines en la mateixa data.

El Museu Tàrrega Urgell, el Museu Trepat i la Sala Marsà han reobert les portes al públic donant compliment alhora a les mesures sanitàries de seguretat. Així, l’aforament màxim de visitants es limita a un total de 15 persones. A cada sala d’exposicions només hi poden ser presents fins a 5 persones, tal i com s'aplica a la Sala Marsà. Com a excepció, s’admeten grups més nombrosos si es tracta de persones convivents.

El servei del bus urbà s'ha recuperat en els seus horaris i rutes habituals. L’ocupació del vehicle no pot superar el 50% i és obligatori l’ús de mascareta. A més, els passatgers han de mantenir el distanciament social a excepció que es tracti de persones que convisquin al mateix domicili. Es continua realitzant l’itinerari d’anada i tornada als pobles del terme que s’ofereix els dilluns i els divendres.

Reobertura gradual de la Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell · De moment només amb servei de préstec mitjançant cita prèvia i devolució de documents · Els espais de lectura i consulta directa es reobriran més endavant.

La Deixalleria Municipal ha reobert en l’horari habitual de dilluns a dissabte, de 9 a 13h i de 16 a 19h, al Polígon Riambau · Es garantiran mesures de seguretat amb accés esglaonat al recinte.

L'ús de la mascareta és obligatori en espais públics per a les persones majors de 6 anys (recomanat per a infants d'entre 3 i 5 anys). La mesura s'ha d'aplicar quan no es pugui garantir la distància de seguretat en espais oberts i tancats. Les mascaretes han de ser preferentment higièniques o quirúrgiques.

Mascareta 2

Informació en relació al municipi de Tàrrega

· Mesures fiscals impulsades per l'Ajuntament de Tàrrega

· Ajuts i subvencions en el lloguer d'habitatges

· Efectes de la crisi del coronavirus en l'àmbit laboral

· Efectes de la crisi del coronavirus en l'àmbit educatiu
Preinscripció Escolar 2020 - 2021

· Ajuts de reactivació econòmica per a petites empreses concedits pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)

· Mesures extraordinàries per a empreses i autònoms
Globalleida · PIMEC

· Controls de la Policia Local

· Dades sobre casos positius de coronavirus a Tàrrega

· Xarxa de Voluntariat

· Llistat cooperatiu de comerços (La Soll)

· Visites al CAP de Tàrrega

També responem els vostres dubtes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana:
Tel. 973 311 608 ·

  • Compartir a