Sou a: Inici / Notícies / Actualitzem l'apartat FAQs sobre la pandèmia i incorporem un enllaç sobre mesures de desconfinament a la regió sanitària de Lleida

Actualitzem l'apartat FAQs sobre la pandèmia i incorporem un enllaç sobre mesures de desconfinament a la regió sanitària de Lleida

Publicat el 26-05-2020
Reobertura gradual d'equipaments i serveis municipals · Ús obligatori de mascareta quan no es pugui garantir la distància de seguretat · Nous ajuts per al lloguer d'habitatge · Accediu al web de FAQs de la Generalitat i la informació municipal de Tàrrega vinculada a la pandèmia

Última hora > Twitter @ajtarrega @RadioTarrega

A partir de la iniciativa de comunicar diàriament la resposta a les preguntes més freqüents plantejades per la Direcció General de Protecció Civil, la Generalitat de Catalunya crea apartats web per donar resposta a molts dubtes sobre la situació d’emergència causada pel coronavirus.

> > Web FAQs de la Generalitat sobre la crisi del coronavirus

>> Web sobre mesures de desconfinament a la regió sanitària de Lleida

>> Web de la Generalitat sobre ajuts per pal·liar la crisi del coronavirus

>> Web de la Generalitat d'ajuts per pagar el lloguer

Des del dilluns 25 de maig han entrat en vigor alguns canvis en els territoris en fase 1 de desconfinament com és el cas del municipi de Tàrrega. Així, pel que fa a les sortides de passeig de la població infantil (fins a 13 anys) no hi haurà limitació a un adult per a cada grup de passeig com fins ara. Es permetran grups de fins a 10 persones que no viuen en el mateix domicili.

Quant a les sortides de passeig i esport no professional de població de més de 13 anys, també es podran formar grups de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili.


Canvis Fase 1

Les franges horàries per sortir a passejar i fer esport es mantenen com fins ara (a excepció dels pobles del terme, que a l'igual que en la fase 0 no tenen limitació de sortida).

Sortides Fase 0

La Deixalleria Municipal ha reobert en l’horari habitual de dilluns a dissabte, de 9 a 13h i de 16 a 19h, al Polígon Riambau · Es garantiran mesures de seguretat amb accés esglaonat al recinte.

Reobertura gradual de la Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell a partir del dilluns 1 de juny · De moment només amb servei de préstec mitjançant cita prèvia i devolució de documents · Els espais de lectura i consulta directa es reobriran més endavant.

El Cementiri Municipal de Tàrrega ha reobert les portes en l'horari habitual de 9 a 21h. Pel que fa als enterraments, els seguicis estan limitats a un màxim de 15 persones.

L'ús de la mascareta és obligatori en espais públics per a les persones majors de 6 anys a partir d'avui dijous 21 de maig (recomanat per a infants d'entre 3 i 5 anys). La mesura s'ha d'aplicar quan no es pugui garantir la distància de seguretat en espais oberts i tancats. Les mascaretes han de ser preferentment higièniques o quirúrgiques.

Mascareta 2

Dins la fase 1 de desescalada, els bars i restaurants poden reobrir les terrasses amb el 50% de les taules i una distància de 2 metres, i un màxim de 10 persones juntes. A l'igual que en la fase 0, no es pot consumir dins dels locals i es poden acceptar comandes per endur. L'Ajuntament de Tàrrega facilita a bars i restaurants l’ampliació de l’espai de les terrasses a la via pública per mantenir la seva capacitat de negoci, complint alhora les mesures de distanciament. Pel que fa als establiments comercials minoristes i locals de serveis de menys de 400 m2, poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l'aforament, sempre garantint la distància mínima de 2 metres entre els clients.

Fase 1

Informació en relació al municipi de Tàrrega

· Mesures fiscals impulsades per l'Ajuntament de Tàrrega

· Ajuts i subvencions en el lloguer d'habitatges

· Efectes de la crisi del coronavirus en l'àmbit laboral

· Efectes de la crisi del coronavirus en l'àmbit educatiu
Preinscripció Escolar 2020 - 2021

· Ajuts de reactivació econòmica per a petites empreses concedits pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)

· Mesures extraordinàries per a empreses i autònoms
Globalleida · PIMEC

· Controls de la Policia Local

· Dades sobre casos positius de coronavirus a Tàrrega

· Xarxa de Voluntariat

· Llistat cooperatiu de comerços (La Soll)

· Visites al CAP de Tàrrega

També responem els vostres dubtes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana:
Tel. 973 311 608 ·

  • Compartir a