Sou a: Inici / Notícies / Votació final dels Pressupostos Participatius de Tàrrega fins al proper 12 de desembre

Votació final dels Pressupostos Participatius de Tàrrega fins al proper 12 de desembre

Publicat el 29-11-2021
Totes les persones a partir de 16 anys empadronades al municipi poden votar al web www.decidimtarrega.cat · També de forma presencial a la Biblioteca Pública Germanes Güell · La ciutadania decideix el destí de 100.000 euros d'inversions d'entre 10 propostes
Votació final dels Pressupostos Participatius de Tàrrega fins al proper 12 de desembre

Reunió de treball de l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Participació, Carlos Vílchez

Tàrrega avança en la segona edició dels seus Pressupostos Participatius. Celebrat el setembre passat el Fòrum Ciutadà de Priorització, arriba ara la fase definitiva: la votació de les propostes finalistes, que permetrà als veïns i veïnes escollir a quins projectes volen destinar 100.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal. La ciutadania pot emetre el vot fins al proper 12 de desembre de forma telemàtica mitjançant el web www.decidimtarrega.cat i de forma presencial al punt habilitat a la Biblioteca Pública Germanes Güell.

Votacio final pressupostos participatius 2021Carlos Vílchez, regidor de Participació Ciutadana, convida els targarins i targarines a prendre part activament de la votació i explica que “confiem a consolidar aquest procés participatiu en la confecció dels pressupostos, un gra de sorra més del que ha de ser la decisió ciutadana en la política local”.

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 10 actuacions -les quals es poden consultar al web www.decidimtarrega.cat- sorgides de les propostes realitzades per la ciutadania i del Fòrum Ciutadà de Priorització, i que han estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Cada ciutadà pot escollir un màxim de tres propostes d'entre els 10 projectes finalistes. Poden exercir el vot totes les persones empadronades a Tàrrega de 16 anys d’edat en endavant. En el moment de la votació cal identificar-se amb el DNI o NIE i la data de naixement.

El consistori ha fet una reserva en el pressupost municipal de 100.000 euros per tal d’executar el/s projecte/s guanyador/s dels Pressupostos Participatius. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tàrrega es compromet a integrar en el pressupost les propostes que hagin estat més votades per la ciutadania.

Les 10 propostes finalistes són:

1. Pavimentació amb llambordes de la rambla del Canalet, les quals substituiran l'acabat de terra actual (60.000 euros)

2. Adaptar i equipar amb mobiliari, equips informàtics i una millor climatització l'Oficina Jove, equipament del carrer de La Solana (15.000 euros)

3. Col·locar aparells de gimnàstica adaptats per gent gran a la Figuerosa (3.000 euros)

4. Construcció d'un Pump Truck Park, circuit amb acabat d'asfalt i corbes peraltades, monticles i salts per anar en bicicleta, patí o monopatí a la zona esportiva (69.000 euros)

5. Construcció d'una aula d'estudi i treball a l'Escola Municipal de Música de Tàrrega on ara hi ha un pati interior (30.000 euros)

6. Instal·lar dos lavabos públics autorrentables, formats per mòduls prefabricats, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda en dos punts de la ciutat: un a la plaça del Carme i un al Camp dels Escolapis (97.000 euros)

7. Construcció d’un parc d'atletisme a la zona esportiva, entre l'avinguda de la Ronda i el riu Ondara, amb mides reglamentàries per vuit carrils i paviment de sauló (100.000 euros)

8. Construcció de dues sales per a fer treball en grup a la Biblioteca Pública Germanes Güell, a la segona planta de l'edifici municipal, amb mobiliari adequat (12.000 euros)

9. Plantació d'arbres en els escocells buits del carrer del Canal d'Urgell (9.000 euros)

10. Instal·lació d'una barana de protecció per a vianants a la via natural que uneix Tàrrega i el Talladell (82.000 euros)

En la primera fase dels Pressupostos Participatius, els targarins i targarines van fer arribar un total de 207 propostes al consistori. Després d’una primera validació i quantificació econòmica per part dels serveis tècnics, les propostes que complien tots els requisits establerts al procés van ser sotmeses a la valoració de la ciutadania en el marc del Fòrum de Priorització, en el qual en va escollir un total de 10 per passar a la votació final.

www.decidimtarrega.cat

La votació final de la primera edició comptà amb la participació de 1.204 persones. La proposta que va rebre més suports fou la reparació dels jocs infantils dels parcs públics de Tàrrega (367 vots), intervenció ja executada a l’igual que els altres projectes votats de forma majoritària: la col·locació d’elements per practicar activitat física al Parc Esportiu, la instal·lació de jocs infantils adaptats en espais públics i la restauració de bancs de fusta. Finalment, la proposta d'estudi sobre el desplegament de fibra òptica als pobles del municipi es va aparcar perquè operadores privades ja desenvolupen aquest projecte.

  • Compartir a