Sou a: Inici / Notícies / Èxit del podcast ‘La Quinta Brigada’, amb més de 1.500 reproduccions

Èxit del podcast ‘La Quinta Brigada’, amb més de 1.500 reproduccions

Publicat el 07-04-2021
Dirigit per Miquel Ramon amb suport de Ràdio Tàrrega, el programa ha posat al descobert els fets que envoltaren el pas de les Brigades Internacionals per la ciutat durant la Guerra Civil
Èxit del podcast ‘La Quinta Brigada’, amb més de 1.500 reproduccions

D’esquerra a dreta: l’historiador Jaume Ramon Solé; la directora de Ràdio Tàrrega, Gemma Peris; l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el director del podcast, Miquel Ramon; i l’historiador Vicent Font; davant les tombes dels dos brigadistes

El passat dijous 1 d'abril es va emetre el darrer capítol de ‘La Quinta Brigada’, el podcast de l’emissora municipal Ràdio Tàrrega que ha explicat el pas de les Brigades Internacionals per la capital de l'Urgell durant la Guerra Civil. El podcast acumula a dia d’avui fins a 1.500 reproduccions de tots els episodis publicats. Són molts els oients que han escoltat a través de les diferents plataformes de podcast algun dels episodis de la sèrie, fet que demostra el gran interès que ha despertat el programa. A més a més, es confia que aquest nombre de reproduccions vagi en augment durant els propers dies, ja que moltes persones han preferit que estiguin tots els episodis disponibles a les xarxes per escoltar-los tots d'una tongada.

La Quinta BrigadaEl creador del podcast, Miquel Ramon, s’ha mostrat molt satisfet per l’excel·lent acollida que ha tingut el programa, tant a nivell d'audiències, crítiques i repercussió als mitjans de comunicació. Durant les primeres setmanes de l’emissió, el programa va captar l'interès de mitjans d’arreu del territori i va arribar a publicar-se un reportatge al Telenotícies de TV3 amb diferents protagonistes d'aquesta història. Això va permetre que el programa trenqués les barreres d'un interès local i tingués també seguidors d'arreu de Catalunya, interessats amb la memòria històrica.

Miquel Ramon no descarta fer alguna altra sèrie de capítols d’històries relacionades amb la Guerra Civil o els Brigadistes Internacionals, ja que "durant tot aquest temps d'investigació i elaboració del programa he descobert diferents històries molt interessants que també mereixen ser narrades. Tot i això, depèn del temps i els recursos que pugui disposar els mesos vinents.". A més de l'emissió dels sis capítols, un dels objectius de ‘La Quinta Brigada" segueix sent promoure que més persones s'animin a explicar de forma amena històries de la Guerra Civil que coneixen del seu poble així com incentivar aquest tipus de formats per fer arribar la història local a públic més jove.

La Quinta BrigadaEl podcast revela els secrets d’una història extraordinària que va tenir lloc a Tàrrega i de retruc també explica la missió de les Brigades Internacionals, un dels fenòmens històrics més grans de solidaritat en la lluita contra el feixisme. Segons l’autor, “té l’objectiu de retre homenatge a les persones que es van deixar la vida lluitant per una causa noble. ‘La Quinta Brigada’ és una història de justícia social i dignificació. Han passat 80 anys, però es mereixen que ningú oblidi tot el que van fer.” Sobre el format escollit en podcast, Ramon explica que “ara està molt de moda i permet aprendre història d’una altra manera”. Val a recordar que l'any 2018 Tàrrega va retre un reconeixement pòstum als soldats de les Brigades Internacionals dignificant les seves tombes al cementiri de la ciutat.

El podcast consta de 6 capítols d’uns 30 minuts de durada. Disponibles al web de Ràdio Tàrrega (www.radiotarrega.cat) i a les plataformes de podcast d’iVoox, Spotify i Apple Podcast. A més, també compta amb xarxes socials (@La5aBrigada) i un web propi (www.laquintabrigada.cat)

  • Compartir a