Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega documenta per vuitè any consecutiu l'evolució física i estètica dels seus habitants en el fons etnogràfic “Retra(t)acció”

Tàrrega documenta per vuitè any consecutiu l'evolució física i estètica dels seus habitants en el fons etnogràfic “Retra(t)acció”

Publicat el 10-12-2018
Més de 1.400 persones han participat fins al moment en aquesta iniciativa del fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l'Urgell · La captació de noves imatges s’ha fet com de costum a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals
Tàrrega documenta per vuitè any consecutiu l'evolució física i estètica dels seus habitants en el fons etnogràfic “Retra(t)acció”

El fotògraf Jaume Solé, en ple treball durant la passada Fira d'Artistes

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el fotògraf Jaume Solé han dut a terme la vuitena fase del projecte etnogràfic que plasma l’evolució física i estètica dels habitants de Tàrrega al llarg dels anys. Es tracta d’una iniciativa pionera que du per nom “Retra(t)acció” i es basa en la obtenció de fotografies en relleu. Com ja és costum des de l’inici del projecte, la nova fase de captació d’imatges s’ha desenvolupat en el marc de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, la vintena edició de la qual s’ha celebrat el passat cap de setmana a la capital de l’Urgell.

Els responsables del projecte han fet balanç avui dilluns dels darrers resultats: 1.458 persones formen part fins al moment d’aquest fons, un 30% de les quals han repetit cada any des de la primera crida feta l’any 2011. D’altra banda, 151 persones s’han adherit enguany per primera vegada a la iniciativa. “Retra(t)acció” guanya cada any en valor documental i la recopilació d'imatges continuarà amb voluntat de continuïtat. L’obtenció d’imatges, efectuada a través de tres càmeres simultànies, mostra la transformació física i estètica de les persones participants al llarg dels anys: canvis de fesomia, pentinats, roba, complements,... Tot aquest material documental etnogràfic es diposita a l’Arxiu Comarcal de l'Urgell.

  • Compartir a