Sou a: Inici / Notícies / El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprova el pressupost municipal del 2023, que supera els 21 milions d’euros

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprova el pressupost municipal del 2023, que supera els 21 milions d’euros

Publicat el 14-11-2022
La despesa ordinària no es veu condicionada per l’increment de costos i el volum d’inversions augmenta mitjançant els fons Next Generation · Els comptes reben els vots a favor d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots en contra de Junts per Tàrrega · José Luis Marín pren possessió del càrrec com a nou regidor del grup d’ERC i assumeix les competències d’Urbanisme
El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprova el pressupost municipal del 2023, que supera els 21 milions d’euros

Moment de la votació de la proposta de pressupost · El nou regidor José Luis Marín amb l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú

El Ple de Tàrrega va aprovar el passat 10 de novembre en sessió extraordinària el pressupost municipal per a l’exercici 2023, que ascendeix a un total de 21.044.245,98 euros, un 7,5% superior en relació al 2022. Els comptes van rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots en contra de Junts per Tàrrega. El regidor de Finances i Transparència, Dani Esqué, va explicar que amb el nou pressupost "aconseguim mantenir l'activitat ordinària de l'ens i al mateix temps fem front a l'increment del cost de les despeses, alhora que evitem augmentar la pressió fiscal sobre el contribuent".

També va destacar el volum de subvencions “amb què continuarem donant suport als projectes de les entitats i associacions locals”. Pel que fa a àrees de despesa, s’assignaran 2.260.894 euros a accions en matèria d’educació; 2.155.843 euros a activitats culturals; i 764.064 euros a polítiques socials, habitatge i benestar. “Apostem per les àrees socials i la protecció de les persones més vulnerables”, va assenyalar Esqué.

Des de l’Equip de Govern es va subratllar també el capítol d’inversions, caracteritzat per la incorporació d’ajuts provinents dels fons Next Generation. Tàrrega dedicarà l’any vinent un total de 2.798.433 euros a inversions, que se centraran sobretot en la implantació de sistemes d’eficiència energètica, la renovació d’enllumenat públic, l’arranjament d’espais de la via pública i la millora de l’accessibilitat en equipaments. “Prioritzarem les accions respectuoses amb el medi ambient i que millorin la qualitat de vida de les persones, mentre continuem revertint la manca de manteniment general de la ciutat d’anteriors legislatures”, va afegir en aquest sentit Dani Esqué.

Quant a projectes urbanístics, s’ha de destacar la remodelació de l’avinguda de Cervera, un dels principals accessos a la ciutat, que rebrà 500.000 euros per habilitar-hi dos carrils centrals més un carril lateral a banda i banda delimitat per una illeta. També es preveu invertir 170.000 euros en mesures de seguretat viària al tram urbà de la C-14.

A més, s’efectuaran millores en equipaments esportius com el camp de futbol i el complex de les piscines. D’altra banda, la capital de l’Urgell continuarà complint amb les seves obligacions financeres i dedicarà 1.713.714 euros a l’amortització de deute bancari. Així, es preveu finalitzar l’exercici 2023 amb un 22,88% de nivell d’endeutament.

Per la seva part, la portaveu de Junts per Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va argumentar els vots en contra del seu grup afirmant que “el pressupost del 2023 no és ambiciós i té una mala planificació quant a subministrament, eficiència i estalvi energètic en equipaments”. En aquest sentit, també va manifestar que “Tàrrega s’ha deixat perdre l’oportunitat de treure profit dels ajuts Next Generation”, afirmació que va ser refutada per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú adduint que “s’han demanat tots els ajuts europeus possibles als quals l’ajuntament podia accedir fins a dia d’avui”.

L’aprovació dels comptes del passat 10 de novembre fou amb caràcter inicial i Junts per Tàrrega va anunciar que presentarà al·legacions de cara al vistiplau definitiu. Així mateix va rebre llum verda la plantilla del personal municipal per a l’any vinent amb els vots en contra de Junts per Tàrrega.

José Luis Marín, nou regidor de l’arc consistorial

Prèviament va prendre possessió del càrrec el nou regidor José Luis Marín, del grup municipal d’ERC, en substitució d’Ivonne Pont, la qual va dimitir el passat octubre per motius personals. Marín formarà part de l’Equip de Govern assumint les competències d’Urbanisme, àrea que fins ara havia gestionat Pont. Així mateix, Turisme passa a mans de Núria Robert (regidora de Governació, Seguretat i Promoció Econòmica) mentre que Patrimoni i Memòria Històrica queda sota la gestió directa de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. La segona tinença d’alcaldia (que fins ara ostentava Ivonne Pont) recaurà en Núria Robert.

Així ho preveu la modificació de cartipàs aprovada. Igualment van prosperar les següents modificacions del règim de retribucions dels càrrecs electes: José Luis Marín tindrà una dedicació parcial del 40% i Xavier Rossell-Aparicio i Carlos Vílchez passen a tenir dedicació exclusiva. Tots els canvis esmentats van rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC mentre que Junts per Tàrrega es va posicionar en contra.

NOTA DE PREMSA DEL PRESSUPOST MUNICIPAL 2023

Recupereu la sessió íntegra al canal de YouTube de l’Ajuntament de Tàrrega

  • Compartir a