Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega aprova un nou pressupost municipal de 17,5 milions d’euros per a l'exercici 2020

El Ple de Tàrrega aprova un nou pressupost municipal de 17,5 milions d’euros per a l'exercici 2020

Publicat el 14-02-2020
Vots favorables d’ERC, CUP i PSC i l’abstenció de Junts per Tàrrega · Els comptes destaquen pel seu caire “realista i prudent”, segons el regidor de Finances, Daniel Esqué · El capítol d’inversions accentua la sostenibilitat i l’accessibilitat · Prosperen diferents acords urbanístics per ampliar l’IES Alfons Costafreda, dignificar l’entorn del castell i reformar el carrer de Jacint Verdaguer
El Ple de Tàrrega aprova un nou pressupost municipal de 17,5 milions d’euros per a l'exercici 2020

Moment de la votació del nou pressupost municipal a la sessió extraordinària celebrada el 13 de febrer

El Ple de Tàrrega aprovà anit en sessió extraordinària el pressupost municipal corresponent a l’exercici 2020, els primers comptes de l’actual Equip de Govern i del present mandat. L’import ascendeix a 17.548.182 euros, als quals s’hauria d’afegir una modificació de 314.247 euros que ja s’avançà en el capítol de despeses de personal durant el gener, segons puntualitzà el regidor de Finances, Daniel Esqué. Sumant la Societat Urbanística Municipal d'Habitatge Social (SUMTA) i Fira Tàrrega, l’import consolidat és de 18.461.082 euros. La proposta va rebre llum verda amb els vots a favor d’ERC, CUP i PSC (grups que integren l’Equip de Govern) i l’abstenció de Junts per Tàrrega (a l’oposició). Amb el mateix sentit del vot també es donà el vistiplau a la plantilla de personal de l’ens.

Daniel Esqué va assenyalar que el nou pressupost és “realista, prudent i ajustat a la realitat del municipalisme, immers en una situació permanent d'infrafinançament que limita molt la capacitat dels ajuntaments d'anar més enllà de l’activitat ordinària". També posà de manifest l’aposta per les àrees socials, educatives i culturals així com per la protecció dels sectors més vulnerables. “La situació econòmica de l’ens és solvent però fugim de presentar un pressupost inflat i sobredimensionat. Per això hem ajustat la previsió d’ingressos, la base sobre la qual s'assenta qualsevol pressupost, segons l'execució dels últims exercicis perquè apostem per una política econòmica efectiva per damunt de grans titulars que després queden en l'oblit”, apuntà l’edil.

També detallà que 1,5 milions d’euros es destinaran a l’amortització de deute bancari i que el capítol d’inversions (quantificat en 2,1 milions d’euros) prioritzarà actuacions d’eficiència energètica i accessibilitat. Per la seva part, la portaveu de Junts per Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va manifestar que “en realitat els nous comptes han reduït ajuts i programes de diferents àmbits i que es troben a faltar a l’apartat d'inversions projectes urbanístics llargament demanats”.

Acords de projectes urbanístics significatius

En l’àmbit urbanístic, van rebre suport unànime diferents tràmits que fan avançar projectes significatius ja anunciats. D’una banda, hi ha una modificació del POUM que permetrà ampliar l’IES Alfons Costafreda. S’hi faran unes pistes poliesportives en uns terrenys adjacents cedits pel consistori alhora que el Departament d’Educació construirà més aules i tallers. També s’aprovà de forma definitiva la relació de béns expropiats en el marc del projecte de reordenació de l’entorn del castell medieval. Es tracta d’una finca de 663 metres quadrats, la titularitat de la qual recau en la Fundació Residència Sant Antoni, que s’integrarà al sistema de parcs i jardins. Per un altre cantó, va rebre llum verda l’expedient definitiu de contribucions especials per al finançament de les obres d’urbanització del carrer de Jacint Verdaguer. El cost total ascendirà a 200.034 euros, un 20% dels quals es finançaran mitjançant les esmentades contribucions especials.

  • Compartir a