Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat la cessió d’un terreny al Departament de Salut per construir l’Hospital d’Atenció Intermèdia

El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat la cessió d’un terreny al Departament de Salut per construir l’Hospital d’Atenció Intermèdia

Publicat el 18-05-2023
Parcel·la de 10.000 metres quadrats de superfície i situada vora el CAP · Sessió extraordinària en què també ha rebut llum verda un nou pas administratiu per realitzar les obres de reforma de l’avinguda de Cervera
El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat la cessió d’un terreny al Departament de Salut per construir l’Hospital d’Atenció Intermèdia

Aprovació per unanimitat de la cessió del terreny al Departament de Salut en sessió extraordinària del Ple

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat avui dijous en sessió extraordinària i per unanimitat la cessió d’un terreny municipal de 10.000 metres quadrats al Departament de Salut per a construir el futur Hospital d’Atenció Intermèdia. El Govern català i el consistori targarí reprenen així l’antic projecte del centre sòcio-sanitari que va quedar aparcat arran de la crisi de l’any 2008. A més, el projecte se suma també a les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) que ja es van confirmar en el seu moment. Salut preveu redactar el projecte de l’Hospital d’Atenció Intermèdia durant el 2023 i iniciar les obres l’any vinent, les quals rondaran els 15 milions d’euros.

El terreny cedit, qualificat dins el sistema d’equipaments, donarà cabuda als 7.000 metres quadrats previstos en el projecte inicial i 3.000 més per a futures ampliacions de l’hospital. La nova infraestructura, situada al costat del CAP, permetrà atendre pacients de mitjana i llarga estada i d’altres amb necessitats de cures pal·liatives en una àrea d’influència de l’Urgell, la Segarra i una part del Pla d’Urgell, estalviant desplaçaments a centres de Lleida, Balaguer o Igualada.

És previst que el futur Hospital d’Atenció Intermèdia de Tàrrega tingui 110 llits repartits entre mitjana i llarga estada, i 25 places com a Centre de Dia pel tractament de malalties cròniques, rehabilitació i cures pal·liatives. El centre tindria l’entrada a l’avinguda de Josep Tarradellas i estaria connectat al CAP mitjançant les obres d’ampliació que començaran a l’esmentat centre durant el present any 2023.

D’altra banda, també ha prosperat per unanimitat l’aprovació de la relació de béns i drets afectats (un total de 492 metres quadrats) per les obres de reforma de l’avinguda de Cervera en tot el seu traçat, entre la plaça de Riambau i la connexió amb l’autovia A-2. El projecte adapta el sistema viari de la zona al desenvolupament previst al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Aquest vial encara manté la fesomia de l’antiga N-II i, a més de via d’accés al nucli urbà, l’avinguda és l’eix del polígon industrial de Llevant, sector estratègic d’activitat econòmica. El projecte executiu de les obres suposarà una inversió aproximada de 675.000 euros.

A més, ha rebut llum verda amb suport unànime la resolució del contracte amb l’empresa Alsina Graells en relació a la gestió del bus urbà de Tàrrega, per mutu acord de les parts. El servei quedarà adscrit ara a un nou conveni signat entre la mateixa empresa, l’Ajuntament de Tàrrega i el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. Així, el bus urbà de Tàrrega es prestarà a partir de l’1 de juny formant part de la concessió del transport de viatgers per carretera (ruta Barcelona – Puigcerdà) de la qual és titular Alsina Graells.

En l’apartat de finances, s’han aprovat modificacions de pressupost amb noves altes en despesa per un valor total de 566.059 euros (entre suplement de crèdit i crèdit extraordinari), finançats amb romanent de tresoreria i préstecs. Destaquen 210.000 euros per a les obres de reforma de l’avinguda de Cervera; 190.000 euros per ampliar i millorar la vorera nord de l’avinguda de Balaguer; i 120.000 euros destinats a la renovació de l’enllumenat públic per a una major eficiència energètica. ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) han votat a favor i Junts per Tàrrega en contra.

D’altra banda, s’han acordat les bases de les subvencions destinades a famílies amb infants, adolescents i joves de Tàrrega amb necessitats educatives especials que requereixin acompanyament de vetllador per participar en activitats d’estiu i de lleure. Aquesta proposta ha rebut els vots favorables d’ERC, CUP i PSC mentre que Junts per Tàrrega s’ha abstingut.

  • Compartir a