Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega aprova definitivament el pressupost municipal del 2020 en la primera sessió telemàtica del Ple

L’Ajuntament de Tàrrega aprova definitivament el pressupost municipal del 2020 en la primera sessió telemàtica del Ple

Publicat el 19-03-2020
La tecnologia permet compatibilitzar l’activitat de l’ens amb les limitacions del confinament domiciliari · Sessió extraordinària per vídeo-conferència en què també s’han desestimat al·legacions als comptes
L’Ajuntament de Tàrrega aprova definitivament el pressupost municipal del 2020 en la primera sessió telemàtica del Ple

Un moment de la sessió del Ple celebrada avui a Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha celebrat avui dijous la seva primera sessió telemàtica del Ple. La capital de l’Urgell ha posat en marxa aquesta nova eina tecnològica com alternativa al confinament domiciliari que imposa la pandèmia del coronavirus i mantenir l’activitat orgànica de l’ens. Així, s’ha possibilitat de fer la sessió per vídeo-conferència amb la participació dels 17 regidors i regidores que integren l’arc consistorial. La sessió ha tingut lloc amb l’única presència física a la bancada per part de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el secretari de la Corporació, Ramon Morell; i el cap d’Informàtica, Àlex Sabata. A la vegada, i com ja és habitual, la sessió s’ha emès en streaming a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Tàrrega.

La convocatòria tenia caràcter extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: “Resolució de les al·legacions i aprovació definitiva del pressupost general de la corporació, les bases d’execució i la plantilla del personal per a l’exercici 2020”. Els comptes de l’exercici 2020 s’han aprovat de forma definitiva amb els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i l’abstenció de Junts per Tàrrega a excepció del regidor Carles Pascual, que s’ha pronunciat en contra. Alhora s’han desestimat les al·legacions presentades per la Federació d’Associacions de Veïns de Tàrrega (FAVT) i l’Associació de Veïns de Sol Ixent, que proposaven modificacions en partides per un import de 137.020 euros.

Eixos del pressupost de l’exercici 2020

El pressupost municipal de l’exercici 2020 ha rebut llum verda amb un import consolidat de 18.461.082 euros. Els comptes aposten per les àrees socials, la protecció dels sectors més vulnerables garantint la cobertura de necessitats bàsiques així com el foment de l’educació i la cultura. Així queda reflectit també en la despesa per programes amb 2,8 M.€ assignats a benestar comunitari; 2,3 M.€ a cultura; o bé 1,8 M.€  a educació. D’altra banda, la capital de l’Urgell destinarà un total de 1,5 M.€ en el decurs de l’any 2020 a l’amortització de deute bancari. El capítol d’inversions puja a un total de 2,1 M.€ euros i prioritzarà l’eficiència energètica, l’accessibilitat i la preservació del patrimoni local.

  • Compartir a