Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega suma el grup municipal del PSC a l’Equip de Govern format per ERC i CUP

Tàrrega suma el grup municipal del PSC a l’Equip de Govern format per ERC i CUP

Publicat el 20-12-2019
El Ple aprova d’urgència la modificació del cartipàs · L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú argumenta que el nou pacte proporcionarà un “govern fort i estable per desenvolupar polítiques progressistes” · Prospera per unanimitat la declaració ‘Tàrrega, ciutat per la igualtat, lliure de violències masclistes i de LGTBIfòbia’
Tàrrega suma el grup municipal del PSC a l’Equip de Govern format per ERC i CUP

Moment de la votació del nou cartipàs municipal de Tàrrega, en el decurs de la sessió del Ple

El Ple de Tàrrega aprovà en la sessió ordinària d’anit una modificació del cartipàs municipal segons la qual el grup del PSC entra a formar part de l’Equip de Govern, sumant-se a ERC i CUP. El nou pacte proporciona una àmplia majoria al govern local (que fins ara es trobava en minoria) en el si de l’arc consistorial, amb un total de 10 regidors (5 d’ERC; 3 de CUP; i 2 del PSC). El grup Junts per Tàrrega continuarà exercint l’oposició, ara en solitari, amb 7 regidors. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú incorporà la proposta d’urgència a l’ordre del dia, que finalment fou aprovada amb els vots favorables d'ERC, CUP i PSC, i els vots contraris de Junts per Tàrrega. La primera edil argumentà que l’aliança aportarà a la ciutat “un govern fort i estable aplicant polítiques progressistes i d’esquerres”. D’altra banda, també es garanteix així la propera aprovació del pressupost municipal de l’exercici 2020. Els dos nous membres de l’Equip de Govern assumiran les regidories d’Esports (Silveri Caro) i Acció Social d’Intervenció i Habitatge (Noèlia Soto). El nou cartipàs queda així:  

ÀREA DE CULTURA I CIUTADANIA
Regidoria de Cultura, Participació i Pobles: Carlos Vílchez Ribera (CUP Tàrrega AMUNT)
Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball: Xavier Rossell-Aparicio (ERC-MES-AM)
Regidoria d’Esports: Silveri Caro Cabrera (PSC-CP)

ÀREA D’URBANISME I SERVEIS MUNICIPALS
Regidoria d’Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme: Ivonne Pont Valera (ERC-MES-AM)
Regidoria de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient: Teresa Sala Izuriaga (CUP Tàrrega AMUNT)

ÀREA D’ECONOMIA
Regidoria de Finances i Transparència: Daniel Esqué Vidal (CUP Tàrrega AMUNT)
Regidoria de Governació, Seguretat i Promoció Econòmica: Núria Robert Ferrer (ERC-MES-AM)

ÀREA D’ACCIÓ SOCIAL, IGUALTAT, SALUT I HABITATGE
Regidoria d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut: Assumpta Pijuan Tarragó (ERC-MES-AM)
Regidoria d’Acció Social d’Intervenció i Habitatge: Noèlia Soto González (PSC-CP)

 JUNTA DE GOVERN LOCAL
Alba Pijuan Vallverdú · Alcaldessa (ERC-MES-AM)
Daniel Esqué Vidal · 1r tinent d’alcalde (CUP Tàrrega AMUNT)
Ivonne Pont Valera · 2a tinent d’alcalde (ERC-MES-AM)
Silveri Caro Cabrera · 3r tinent d’alcalde (PSC-CP)
Carlos Vílchez Ribera · 4t tinent d’alcalde (CUP Tàrrega AMUNT)
Xavier Rossell-Aparicio · 5è tinent d’alcalde (ERC-MES-AM)

Consulteu aquí més detalls sobre el nou cartipàs municipal de Tàrrega

‘Tàrrega, ciutat per la igualtat, lliure de violències masclistes i de LGTBIfòbia’

En la mateixa sessió del Ple va rebre el suport unànime de tots els grups la declaració institucional ‘Tàrrega, ciutat per la igualtat, lliure de violències masclistes i de LGTBIfòbia’. La capital de l’Urgell proclama així el seu ferm compromís per conquerir la plena igualtat entre dones i homes, i eradicar qualsevol tipus de violència masclista i LGTBIQfòbia. La declaració, una de les pioneres a Catalunya en l’àmbit institucional, també és una expressió en favor de la consolidació de les diverses accions de prevenció i sensibilització que es desenvolupen a Tàrrega des de l’any 2007 com les campanyes ‘On són les dones targarines?’, ‘Digues prou, no estàs sola’ i ‘L’equip = (igual)’. L’Ajuntament de Tàrrega fomentarà l’adhesió a la declaració per part de les associacions, entitats i altres administracions del municipi. Val a dir que l’aprovació de la declaració fou seguida d’un llarg aplaudiment a la sala.

S’introdueixen bonificacions de fins al 60% de l’IBI

D’altra banda, també va rebre llum verda per unanimitat la concessió d’una bonificació del 90% de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a l'Escola d'Art Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. Els treballs de reforma possibilitaran la creació d’una nova aula especialitzada a l’edifici. En l’àmbit de fiscalitat, es portaren a votació les al·legacions presentades vers l'ordenança fiscal de l’IBI durant el període d’exposició pública. Totes foren desestimades a excepció d'una al·legació presentada per part de la Plataforma de Famílies Nombroses de Tàrrega i Pobles, que fou estimada parcialment. A partir d’aquest acord es modificaran els barems de la concessió de bonificacions de l’IBI, que s’amplia fins al 60% per a les famílies de 2 i 3 fills amb rendes igual o inferiors a 24.000 euros; de 4 fills amb rendes de 26.000 euros; i de 5 fills amb rendes de 28.000 euros.

  • Compartir a