Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega aprova destinar 150.000 euros del romanent de tresoreria a reparacions de carrers

El Ple de Tàrrega aprova destinar 150.000 euros del romanent de tresoreria a reparacions de carrers

Publicat el 25-09-2021
Primera fase de millores actuant en una trentena de vies urbanes • Llum verda als preus públics de la piscina coberta municipal • Aprovada per unanimitat una declaració institucional en suport de la població afganesa
El Ple de Tàrrega aprova destinar 150.000 euros del romanent de tresoreria a reparacions de carrers

Moment de l'aprovació per unanimitat de la declaració en favor de la població afganesa

L’Ajuntament de Tàrrega destinarà 150.000 euros del romanent de tresoreria a obres de millora en una trentena de vies urbanes. Es tracta d’una primera fase d’intervencions per arranjar aquells trams de carrers i places que presenten un estat deficient. Les obres consistiran en l’adequació de paviments; reposició de llambordes i rajoles malmeses; i l’adequació general de voreres arreu del nucli urbà. La capital de l’Urgell va aprovar la mesura en el decurs de la sessió ordinària celebrada el passat 23 de setembre. La proposta va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) mentre Junts per Tàrrega es va abstenir.

El pla d’adequació de carrers és fruit d’una diagnosi realitzada pels serveis tècnics en els diferents barris de Tàrrega. En aquesta primera fase, l’Ajuntament preveu reparar llambordes i rajoles en carrers com el de l’Hospital, Major, Sant Antoni, Santa Anna, Santa Maria, Escoles o Mare Vedruna així com a la Via Lacetània, el carrer de Joan Tous o el passeig del Parc Esportiu. De la mateixa manera, es contempla reposar trams del paviment en indrets com la plaça del Carme, la Via Lacetània, la plaça de Manuel de Pedrolo o el carrer de Sant Pere Claver, entre altres. Alhora s’habilitaran voreres de sauló delimitades per pilones a l’avinguda de Balaguer i els carrers de Joan Tous i La Plana.

La consignació de despesa forma part d’una modificació del pressupost municipal que ascendeix a un total de 190.000 euros. Dins aquesta quantitat també consta una partida de 30.000 euros per a la redacció de projectes de sostenibilitat que optaran als fons europeus Next Generation, 6.000 euros de subvenció per a l’adquisició de material geriàtric per a la Fundació Residència Sant Antoni i 4.000 euros més a la plantació d’arbrat al nucli de Riudovelles.

Llum verda als preus públics de la piscina coberta

D’altra banda, la sessió plenària també va donar llum verda als preus públics de la piscina coberta municipal, que l’Ajuntament de Tàrrega reobrirà al públic el proper divendres 1 d’octubre. La proposta va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC i els vots en contra de Junts per Tàrrega. Per promoure les noves inscripcions, durant els mesos d’octubre i novembre s’oferiran dues modalitats d’abonament amb descomptes especials: la primera, amb matrícula gratuïta i una bonificació de les quotes d’octubre i novembre del 75% a canvi d’una permanència de sis mesos; i una segona que inclou la matrícula de franc sense compromís de permanència.

També s’ha fixat un abonament de 7,50 euros mensuals per gaudir de les instal·lacions els caps de setmana. Cal afegir que el consistori posarà també a l’abast una àmplia oferta de quotes adreçades a parelles o diferents tipus de famílies així com preus avantatjosos de lloguer de l’espai a entitats i altres col·lectius. L’entrada individual inclou descomptes per a les persones menors de 16 anys i majors de 65 anys. Els usuaris tindran a l’abast les dues piscines del complex i la sala fitness. El període de matriculacions s’obrirà el proper dilluns 27 de setembre al web www.tarrega.cat/piscines. L’equipament, que comptarà amb nous sistemes de ventilació i climatització, també acollirà cursets de natació i activitats dirigides.

L’Ajuntament paga a proveïdors en un termini mitjà de menys de 20 dies

En el decurs del Ple també es va donar compte del pla d’ajust financer. Destaca el termini mitjà de pagament de factures dels proveïdors, que durant el segon trimestre del 2021 s’ha situat en 18,18 dies.

Declaració institucional a favor de la població afganesa

Tots els grups de l’arc consistorial, a proposta de Junts per Tàrrega, van portar a votació una declaració institucional conjunta en favor de la població afganesa, que va prosperar per unanimitat. El text destaca el compromís de la institució amb els drets humans i la condemna de la presa de poder de l'Afganistan per part dels extremistes talibans; instar les institucions, autoritats i actors internacionals a exigir al règim talibà el màxim respecte als drets humans; i la coordinació de part de la Unió Europea d'una resposta unitària i que aculli refugiats procedents d'aquell país, respectant el dret internacional en matèria d'asil. Així mateix, demana que l'Estat espanyol, que ostenta la competència en matèria d'atorgament de l'asil i del pla de primera acollida, segueixi treballant per complir amb l'obligació de protecció internacional a les persones que fugen de l'Afganistan, especialment dones i nenes.

D’altra banda, es desestimà una moció de Junts Per Tàrrega referent a la deguda correcció de tracte dels regidors de l’Ajuntament amb la ciutadania, també als comptes privats a les xarxes socials. La proposta no prosperà en rebre els vots desfavorables d’ERC, CUP i PSC.

  • Compartir a