Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Tàrrega tanca el pressupost municipal de l’exercici 2021 amb un estalvi net de 2,2 milions d’euros

L'Ajuntament de Tàrrega tanca el pressupost municipal de l’exercici 2021 amb un estalvi net de 2,2 milions d’euros

Publicat el 02-05-2022
El nivell d’endeutament s’ha reduït fins al 33,42% · La capital de l’Urgell compleix els objectius d’estabilitat pressupostària i de pagament a proveïdors
L'Ajuntament de Tàrrega tanca el pressupost municipal de l’exercici 2021 amb un estalvi net de 2,2 milions d’euros

Un moment de la sessió ordinària celebrada ahir dijous

L’Ajuntament de Tàrrega ha tancat el pressupost municipal de l’exercici 2021 amb un romanent de tresoreria per a despeses generals xifrat en 2.678.456 euros i amb un estalvi net per import de 2.261.262 euros. Els comptes de l’any passat s’han liquidat, a més, amb un 33,42% de nivell d’endeutament. Així es va informar al Ple en el decurs de la sessió ordinària celebrada el passat dijous 28 d'abril.

També es va donar compte a l’arc consistorial sobre l’informe anual de morositat, o sigui dels terminis mitjans de pagament de factures a proveïdors. És l’anomenat PMP, que s’ha situat durant l’any 2021 en 17,39 dies (1r. trimestre); 18,18 dies (2n. trimestre); 12,66 dies (3r. trimestre); i 20,09 dies (4t. trimestre). D’aquestes dades es desprèn que l’Ajuntament de Tàrrega compleix amb la normativa de morositat dels ens públics.

Per tot plegat, la capital de l’Urgell compleix amb els objectius de solvència financera. D’altra banda, malgrat que el compliment de les anomenades regles fiscals estigui suspès per l’anualitat 2022, val a recordar que el consistori targarí compleix amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària presentant un superàvit en termes consolidats per import de 2.972.937 euros.

Consulteu al nostre YouTube totes les intervencions dels grups municipals

D’altra banda, va rebre llum verda del Ple una modificació d’ordenances fiscals en relació a les taxes de les piscines d’estiu. La capital de l’Urgell mantindrà els preus de l’any passat i incorporarà nous abonaments destinats a les persones usuàries de la piscina coberta: 45 euros (de 16 a 65 anys); 25 euros (majors de 65 anys); 85 euros (familiar); 15 euros (amb discapacitat); 15 euros (acompanyant abonat); i 30 euros (acompanyant no abonat). Aquestes noves modalitats d’abonament són vàlides per a les piscines d’estiu de Tàrrega, Altet i Claravalls. Van votar a favor ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) mentre que Junts per Tàrrega es va pronunciar en contra.

En l’apartat de finances també va prosperar una proposta per augmentar la consignació d’una partida destinada al manteniment de carrers, jardins i camins, a la qual s’han sumat 22.614 euros. Aquesta quantitat se sufragarà en part gràcies al romanent de tresoreria. L’acord va rebre el suport d’ERC, CUP i PSC i els vots contraris de Junts per Tàrrega. D’altra banda, es va estimar parcialment una al·legació de Junts per Tàrrega sobre la taxa que s’aplica a la sala polivalent de l’Oficina Jove establint una progressió dels preus de calefacció en relació als dies que es faci ús de la sala. Per contra, es va desestimar una altra al·legació de Junts per Tàrrega en referència al caràcter de les activitats (amb o sense ànim de lucre) que es desenvolupin a l’esmentat espai.

En l’àmbit d’urbanisme va rebre llum verda per unanimitat la suspensió de l'atorgament de llicències d’obres en una parcel·la cadastral edificable de La Figuerosa, situada al carrer de Sant Marçal. La finca serà objecte d’un nou estudi de modificació de planejament per part del consistori. Es preveu que la parcel·la rebi una nova qualificació urbanística com a zona de vials. La mesura respon a un futur projecte que permetrà ampliar el principal accés viari al poble millorant la mobilitat.

  • Compartir a