Sou a: Inici / Notícies / Acord per posar en marxa el projecte d’ampliació i reforma del CAP de Tàrrega

Acord per posar en marxa el projecte d’ampliació i reforma del CAP de Tàrrega

Publicat el 01-03-2019
L’alcaldessa Rosa Maria Perelló anuncia en el decurs del Ple la signatura d’un conveni que permetrà materialitzar les obres amb una aportació de tres milions d’euros de la Diputació de Lleida
Acord per posar en marxa el projecte d’ampliació i reforma del CAP de Tàrrega

Un instant de la sessió del Ple celebrada el 28 de febrer

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha anunciat en el decurs de la sessió del Ple celebrada el 28 de febrer la pròxima ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la localitat. Arran d’una pregunta formulada pel grup municipal Comú de Tàrrega (CdT), la primera edil ha avançat que d’aquí unes setmanes se signarà un conveni entre el consistori targarí, la Diputació de Lleida i Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) del Servei Català de la Salut per donar impuls a les obres, les quals es desenvoluparan durant els propers dos anys. El projecte permetrà ampliar l’àrea de l’edifici destinada a urgències i reformar el conjunt de les instal·lacions actuals per modernitzar-les i posar-les al dia. “L’objectiu és millorar significativament el servei als usuaris i les condicions de treball dels professionals de la salut”, ha indicat Rosa Maria Perelló.

Tàrrega promourà els treballs gràcies a una subvenció de tres milions d’euros que aportarà la Diputació de Lleida a través d’una partida destinada a equipaments sanitaris

En aquest sentit, és previst d’habilitar uns boxs com a hospital de dia per atendre les anomenades analítiques fredes i tractaments de rehabilitació. L’ampliació de la zona d’urgències es materialitzarà a l’espai que ara ocupa l’aparcament dels facultatius del CAP (que es traslladarà a un altre sector de l’esplanada) i a una part del solar annex. Tot i que ja existeix un projecte redactat de reforma i ampliació del CAP, caldrà adaptar-lo a les necessitats i les normatives actuals. L’Ajuntament de Tàrrega promourà els treballs gràcies a una subvenció de tres milions d’euros que aportarà la Diputació de Lleida a través d’una partida destinada a equipaments sanitaris.

Adequació d’una pista d’atletisme

Pel que fa a propostes d’acord, en el decurs de la sessió plenària s’ha aprovat per unanimitat una modificació de pressupost en què es consignen 15.000 euros per adequar una pista d'atletisme. Si bé encara no s’ha decidit la ubicació definitiva de l’equipament, el consistori posa així fil a l’agulla al projecte. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha recordat que l’Equip de Govern dona compliment al compromís assolit amb el grup del PSC, que demanà aquesta partida per votar favorablement el pressupost del 2019.

Protecció del patrimoni

El Ple de Tàrrega també ha donat llum verda per unanimitat a modificacions puntuals del POUM i del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic en l’àmbit dels immobles del nucli antic coneguts com Ca l’Andreu i Casa Terés. Són acords vinculats a la declaració de Ca l’Andreu com a Bé Cultural d’Interès Local, aprovada el passat octubre. Es tracta d’un dels grans casals senyorials urbans, els orígens del qual daten del segle XV. Segons l’informe emès pel Museu Comarcal de l’Urgell, “és un dels pocs edificis singulars que es conserven a Tàrrega de l’època medieval i moderna, i que per tant cal preservar”. D’altra banda, tots els grups de l’arc consistorial s’han pronunciat a favor de l’adhesió de Tàrrega al Manifest de la Vaga Feminista del proper 8-M, Dia Internac‏ional de la Dona, a partir d’una proposta del CdT.

  • Compartir a