Sou a: Inici / Notícies / El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprova destinar 214.000 euros a noves inversions

El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprova destinar 214.000 euros a noves inversions

Publicat el 29-07-2022
Llum verda a un préstec per instal·lar càmeres de videovigilància, habilitar el parc d'atletisme o renovar el paviment de les piscines d'estiu entre altres accions · Prospera per unanimitat el tràmit previ a la cessió d'una finca municipal per a la nova seu de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega
El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprova destinar 214.000 euros a noves inversions

Un moment de la sessió ordinària del Ple del dijous 28 de juliol

El Ple de Tàrrega ha donat el vistiplau a la concertació d’un préstec per valor de 214.000 euros, operació que possibilitarà executar noves inversions. En concret, la capital de l’Urgell preveu destinar gairebé la meitat d’aquest import (100.000 euros) a habilitar un parc d’atletisme a la zona esportiva. Així, el consistori avança en la materialització de la proposta més votada en el segon procés de Pressupostos Participatius.

De la mateixa manera, l’Ajuntament invertirà 50.000 euros per renovar el paviment de les piscines d’estiu; uns altres 30.000 euros per instal·lar càmeres de vigilància a la via pública; 20.000 euros més a la posada al dia de la instal·lació d’aigua del Pavelló Municipal (per adaptar-la així a la normativa sobre legionel·la) i 14.000 euros per instal·lar una barana de forja al Parc de Sant Eloi. L’operació de crèdit, a retornar en 10 anys, va rebre llum verda en la sessió ordinària celebrada ahir dijous amb els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots en contra de Junts per Tàrrega.

Tràmit previ a la cessió d’una finca a l’Associació Alzheimer de Tàrrega i Comarca

En la mateixa sessió, s’ha aprovat per unanimitat la nova qualificació jurídica d’una finca de titularitat municipal de 3.300 metres quadrats (de domini públic passa a bé patrimonial) per tal de cedir-la a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC). Gràcies a la cessió del terreny, que es formalitzarà en les properes setmanes, l’AFATC disposarà de sòl on construir la nova seu, ja que les instal·lacions actuals situades al carrer d’Alonso Martínez s’han quedat petites i l’entitat pateix de manca d’espai. Així, l’AFATC projecta construir un Centre de Dia especialitzat en demències amb què es podrà cobrir la demanda social i ciutadana. La finca que se cedirà a l’AFATC s’ubica a la zona del Càmping Municipal, a un costat del camí de Verdú. Es tracta d’una zona asfaltada i ben comunicada, de fàcil accés i en un entorn rural que pot contribuir al benestar de les persones ateses per l’entitat.

També va rebre llum verda amb els vots a favor d’ERC, CUP i PSC i l’abstenció de Junts per Tàrrega la cessió en precari d’una parcel·la municipal al Club de Bitlles Tàrrega. Es tracta d’un solar de 459 metres quadrats situat al Parc Esportiu on l’entitat desenvolupa la seva activitat i promou la pràctica de les bitlles. El club s’ha encarregat de construir la tanca perimetral de les pistes, situades a la cruïlla dels carrers de la Plana i Sant Pere Claver, mitjançant material cedit per empreses de la zona i reaprofitant elements de mobiliari urbà. El recinte compta amb 7 carrils per jugar a bitlles amb possibilitat de senyalitzar-ne tres més.

Creació d’una nova plaça de tècnic/a d’educació infantil

D’altra banda, les llars d’infants municipals La Pau i El Niu veuran incrementada la seva plantilla el proper curs 2022-2023 amb una nova plaça de tècnic/a d’educació infantil (comptaran amb un total de 10 professionals). La proposta va rebre el suport d’ERC, CUP i PSC i els vots en contra de Junts per Tàrrega. La creació de la plaça ve motivada sobretot per l’increment de matriculacions arran de l’entrada en vigor de la gratuïtat del curs d’I2 (dos anys).

El darrer punt que es va sotmetre a votació en el Ple, incorporat d’urgència, ha estat les bases de la segona convocatòria de la Beca Joaquim Capdevila i Capdevila per fomentar els estudis d’Humanitats. La proposta va tirar endavant per unanimitat de tots els grups.

Recupereu les intervencions dels grups municipals al nostre YouTube

  • Compartir a