Sou a: Inici / Notícies / El Ple aprova per unanimitat una bonificació de l’impost d’obres per a l’ampliació i remodelació del CAP

El Ple aprova per unanimitat una bonificació de l’impost d’obres per a l’ampliació i remodelació del CAP

Publicat el 03-10-2023
Els treballs suposaran una inversió de 4,14 milions d’euros i s’iniciaran a l’octubre · Llum verda també a modificacions de pressupost per arranjar la façana i la balustrada de l’edifici residencial de Cal Trepat i les grades del camp de futbol
El Ple aprova per unanimitat una bonificació de l’impost d’obres per a l’ampliació i remodelació del CAP

Aprovació per unanimitat de la concessió de la bonificació per dur a terme les obres al CAP de Tàrrega

Tàrrega ha donat un altre pas endavant en el projecte de remodelació i ampliació del Centre d'Atenció Primària (CAP) de la localitat. El Ple, en sessió ordinària del 28 de setembre, va donar llum verda per unanimitat a la concessió d’una bonificació del 90% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en relació a l’execució dels esmentats treballs, que s’iniciaran a mitjans del proper mes d’octubre. La bonificació s’ha atorgat en tractar-se d’una obra “d’especial interès i utilitat social”. L’ICIO, per tant, es veurà reduït fins als 13.462 euros.

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat l’execució a l'empresa Romà Infraestructures i Serveis per un import de 4,14 milions d'euros. El CAP s'ampliarà en uns terrenys adjacents cedits per l’Ajuntament de Tàrrega, que va signar en el seu moment un conveni amb el Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Diputació de Lleida. El projecte contempla la reforma de 650 metres quadrats de l’edificació existent i l’ampliació en 1.100 metres quadrats més. Això farà possible l’increment del nombre de consultes per a l’atenció primària, pediàtrica i les especialitats així com redefinir i ampliar l’àrea d’urgències.

Altres inversions que figuren a l’agenda del consistori van rebre ahir l’aprovació de finançament mitjançant modificacions de pressupost. Es tracta, per exemple, de les obres de millora de la façana i la balustrada de l’antic edifici residencial de Cal Trepat, on recentment s’ha habilitat un alberg de pelegrins. S’hi destinarà un total de 45.000 euros, finançats a través de romanent de tresoreria i el traspàs d’un préstec que es va sol·licitar per completar una subvenció europea destinada a la reforma energètica de la piscina i que finalment no es va concedir.

Una altra modificació de pressupost permetrà fer front al cànon de l’Autoritat del Transport Metropolità de Lleida en relació al bus urbà i a la reparació de les grades del camp de futbol, les quals pateixen filtracions i esquerdes, amb un import de 17.000 euros. Aquestes tasques completaran la renovació dels vestidors que s’està executant actualment. Les modificacions de pressupost van rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots en contra de Junts per Tàrrega.

D’altra banda, es va donar compte al Ple del període mig de pagament de factures als proveïdors en relació al segon trimestre del 2023, que se situa en 13,01 dies. L’Ajuntament de Tàrrega compleix, per tant, amb la Llei de Morositat, que fixa el llindar de pagament de les administracions públiques en un màxim de 30 dies.

També es va aprovar per unanimitat el compte general de l’exercici 2022, la documentació del qual es remetrà a la Sindicatura de Comptes de Catalunya en aplicació de la normativa. Tàrrega va tancar l’any passat amb un romanent de tresoreria de 2.370.688 euros i una càrrega financera del 25,09%. En aquest sentit, també es va informar al Ple que es preveu reduir la ràtio d’endeutament fins al 23,19% en finalitzar el present exercici.

  • Compartir a